1-کمک به نیازمندان با سرویس جدید دیجی کالا مهر!
یکشنبه دیجی کالا اعلام کرد سرویس جدیدی با عنوان دیجی کالا مهر را به خدمات خود افزوده است. دیجی کالا مهر امکانی را فراهم کرده تا موسسههای نیکوکاری اقلام موردنیاز خود را روی سایت دیجی کالا نمایش دهند و مردم میتوانند آن کالاها را برای کمک کردن خریداری کنند تا مستقیماً به دست نیازمندان برسد. این سرویس با همکاری استارتاپ اجتماعی آگاپه میسر شده است.
2-دیجی کالا جت هم باقابلیتهای جدید خود وارد بازار میشود!
وحید محمدی رئیس هیئتمدیره دیجی کالا این هفته اعلام کرد دیجی اکسپرس یا همان سرویس لجستیکی دیجی کالا در آیندهای نزدیک بهتمامی فروشگاههای اینترنتی، اینستاگرامی و هر کسبوکاری که نیاز به دلیوری محصولات خود دارد خدمات ارائه خواهد کرد. به گفته محمدی تحویل محصولات با دقت بیشتر و هزینه کمتر مزیت دیجی اکسپرس برای این دسته از کسبوکارها خواهد بود. او همچنین از گسترده شدن خدمات دیجی کالا جت در آیندهای نزدیک و احتمال دلیوری غذا خبر داد. به گفته محمدی در کنار تحویل کالاهای سوپرمارکتی خدمات تحویل نان، مواد پروتئینی، گل، لوازمالتحریر و باقی موارد به خدمات دیجی کالا جت افزوده خواهد شد.
3-کاربران اسنپ باکس ازاینپس بهجای موتورهای بنزینی از موتورهای برقی استفاده میکنند.
این هفته خبر رسید با امضای تفاهمنامه مشترک بین باکس و سازمان مدیریت حملونقل بار درونشهری و حومه شهرداری مشهد طرح جایگزینی موتورهای برقی بهجای موتورهای آلاینده بنزینی برای کاربران راننده اسنپ باکس در کلانشهر مشهد اجرایی میشود.
4-ارائه تسهیلات به مسافران تاکسیهای اینترنتی در روز چهارم آبان ماه
یکشنبه تاکسیهای اینترنتی اسنپ و تپسی خبر دادند برای کاربران خود که روز سهشنبه چهارم آبان ماه در شرایطی که سامانه سوختگیری کشور با اختلال مواجه شد سفر کردند تسهیلاتی در نظر گرفتند. تپسی مازاد هزینه سفرهای چهارم آبان را به مسافران برمیگرداند و اسنپ نیز 20 درصد تخفیف برای مسافرانی که در ساعات اولیه اختلال در سوختگیری سفر رفتند در نظر گرفته است. در جلسه ستاد تنظیم بازار چهارشنبه این هفته با حضور معاون اول رئیسجمهوری مقرر شد دو شرکت اسنپ و تپسی تمامی مبالغ افزایش قیمت خود را به دلیل قطع شدن سامانه هوشمند سوخت از درآمد شرکتهای خود و نه رانندگان به مسافران بازگردانند و بههیچعنوان مبلغی از رانندگان این دو شرکت کسر نشود.
5-ناصرخسروی مجازی و معضل کنترل فروش غیرقانونی داروها در بستر الکترونیکی
سه شنبه سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اعلام هشدار درباره بزرگتر شدن ناصرخسروی مجازی اقدام برخی استارتاپها در راستای فروش اینترنتی دارو و مکملها را غیرقانونی عنوان کرد و تأکید کرد دارو نباید در بستر الکترونیکی فروخته شود. او همچنین گفت جنبههای تخطی از قانون توسط اسنپ دکتر بهمراتب بیش از دیجی کالاست زیرا دیجی کالا اکنون رسماً دارو نمیفروشد بلکه وارد مکملها شده است.
6- شرکت سرمایهگذاری بهمن در یک سال اخیر 127 میلیارد تومان روی استارتاپها سرمایهگذاری کرده است!
شنبه این هفته شرکت سرمایهگذاری بهمن گزارش عملکرد سرمایهگذاری خود مربوط به یک سال گذشته یعنی از تابستان 99 تا تابستان 1400 را منتشر کرد. در گزارش بهمن آمده این شرکت طی یک سال اخیر روی 21 استارتاپ درمجموع 127 میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است. همچنین این شرکت در افزایش سرمایه چهار شرکت از پورت فوی سرمایهگذاری خود مشارکت داشته اما اشارهای به میزان سرمایهگذاری نشده است. بر اساس گزارش بیشترین درخواستهای سرمایهگذاری از شرکت بهمن نخست از سوی استان تهران و سپس اصفهان بوده است.
7-دوازده میلیون ایرانی هشتادوهشت درصد معاملات رمز ارز را در سامانههای داخلی انجام میدهند.
در هفتهای که گذشت حامد میرزایی مدیرعامل صرافی بیتستون گفت در صرافیهای رمز ارز ایرانی روزانه بین 3 تا 5 هزار میلیارد تومان مبادله مالی که توسط 7 تا 12 میلیون ایرانی انجام میشود صورت میگیرد که 88 درصد از این مبادلهها در سامانههای داخلی است.
8-افزایش 168 درصدی کاربران نیازمندیهای همشهری آنلاین
این هفته خبر رسید سایت راهنما پلتفرم آگهیهای دیجیتال وابسته به نیازمندیهای همشهری در 4 ماه اول سال 1400 نسبت به 4 ماه مشابه سال گذشته 162 درصد افزایش کار یکتا داشته است. به گفته مازیار ملکی معاون توسعه و بازاریابی نیازمندیهای همشهری آنها در نظر دارند تا طی سه سال آینده 500 تا 1000 درصد در حوزه آگهی دیجیتال رشد کنند. ملکی همچنین گفت همشهری بین سالهای 73 و 74 وارد حوزه نیازمندیها شد و با سرعت زیادی در زمان خود به لیدر بازار تبدیل شد. در این بخش همشهری سالانه 200 میلیون دلار درآمد کسب میکرد.
9-تعداد میزبانان شبکه ققنوس به 11 عدد افزایش یافت.
شنبه خبر رسید با افزوده شدن چهار میزبان جدید شامل شرکتهای ارتباط فردا، کیان دیجیتال، صندوق کارآفرینی امید و سنحاپ تعداد میزبانان شبکه ققنوس یه 11 میزبان رسید. شبکه ققنوس پلتفرمی بر مبنای بلک چین است که هدف آن آماده کردن بانکها، شرکتهای صنعت مالی و فناوری اطلاعات برای توسعه اقتصادی دیجیتال با استفاده از ظرفیت توکنیزه کردن دارایی است.
10- بهرام دارایی بهعنوان معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو انتخاب شد.
شنبه با حکم وزیر بهداشت بهرام دارایی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو شد. هماکنون استارتاپهای حوزه سلامت بهمنظور ارائه خدمات و فروش داروهای مکمل بهصورت آنلاین چالشهای زیادی را با سازمان غذا و دارو دارند. دارایی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی است.
11- محمد خوانساری بهعنوان رئیس سازمان فناوری اطلاعات انتخاب شد.
دوشنبه این هفته محمد خوانساری با حکم وزیر ارتباطات با عنوان رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر انتخاب شد. عیسی زارع پور پیشتر محسن نادری منش را بهعنوان سرپرست این سازمان انتخاب کرده بود. خوانساری بیش از 25 سال سابقه فعالیت اجرایی پژوهشی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سطوح مختلف را در کارنامه خود دارد.
12-فیس بوک با تغییر نام خود متحمل پرداخت 20 میلیون دلار شد!
هلدینگ مادر فیس بوک که اخیراً برند خود را به متا تغییر داده باید برای ثبت این نام تجاری 20 میلیون دلار بپردازد. بر اساس آخرین گزارشها یک شرکت عرضهکننده لپتاپ به نام متا پی سی که نام تجاری متا را در ماه آگوست برای خود ثبت کرده بود اخیراً اعلام کرد که فیس بوک می تواند در ازای پرداخت 20 میلیون دلار صاحب این نام و نشان تجاری شود.