جمعه 24 بهمن با اخبار استارتاپی این هفته همراه باشید.

پادکست اخبار استارتاپی

1-دلیل حذف اپلیکیشن دیجی کالا از کافه بازار چه بود؟

در هفته‌ای که گذشت اپلیکیشن دیجی کالا برای 24 ساعت از کافه بازار حذف شد. امیر پاشا مدیر ارشد بازاریابی دیجی کالا نقض قانون کافه بازار به‌منظور تبلیغ یک اپلیکیشن از طریق یک اپلیکیشن دیگر را علت اصلی این اتفاق اعلام کرد. دیجی کالا یک کتاب صوتی فیدیبو را از طریق اپ خود تبلیغ کرده بود که این عمل ناقض قوانین بازار بوده است.

-تخلف راننده اسنپ هنگام جابجایی بار و انتشار فیلم آن توسط مال‌باخته

این هفته فیلمی در اینترنت از سوی یکی از کاربران منتشر شد که می‌گوید برای جابجایی بار، اسنپ گرفته اما راننده تلفن خود را خاموش کرده و بار را تحویل نداده است. محمد خلج مدیرعامل اسنپ در پیامی ویدئویی به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: بر اساس قوانین اسنپ جابجایی بار فقط از طریق اسنپ باکس مجاز است اما این کاربر از طریق اسنپ خودرو بار ارسال کرده، همچنین مدیرعامل اسنپ تصریح کرد اسنپ با همکاری مقامات قضایی در حال پی گیری این موضوع و کمک به کاربر مال‌باخته است. به گفته خلج روزانه 100 هزار مرسوله با اسنپ باکس جابجا می‌شود. در همین حال مجتبی رضا خواه نماینده مردم تهران در مجلس گفت: هیچ توجیهی وجود ندارد که اسنپ مطرح کندروی فعالیت رانندگان نمی‌توانم نظارت کنم.

-حمایت دیجی کالا از استارتاپ مزبار

این هفته روزنامه 7 صبح طی گزارشی گمانه‌زنی‌هایی را راجع به سرمایه‌گذاری دیجی کالا در استارتاپ فروش آنلاین آجیل و فینگرفود مزبار مطرح کرد. ایمان ضیایی مدیرعامل مزبار در این رابطه گفت: همکاری با دیجی کالا صرفاً در قالب فروش در مارکت پلیس است و سرمایه‌گذاری انجام‌نشده است

4-اختصاص سهام تشویقی علی‌بابا به کارمندانش تا پایان سال 99

این هفته نیما قاضی مدیرعامل علی‌بابا خبر داد این شرکت قصد دارد تا پایان سال 99 به تمامی پرسنل خود بخشی از سهام این استارتاپ را در قالب سهام تشویقی تخصیص دهد. او گفت: طی ماه‌های گذشته طرح کانورت بلون یا همان پول قابل تبدیل به سهام را اجرایی کرده‌اند و 2 درصد سهام شرکت واگذارشده و بیش از 250 نفر از نیروهای علی‌بابا در این طرح شرکت کرده‌اند. قاضی همچنین افزود هر کدام از کارمندان جدید علی‌بابا پس از دو سال از روز اول استخدامشان، سهامدار این شرکت می‌شوند.

5-جاباما صنعت گردشگری کشور را متحول کرد.

این هفته راشا شیدماهر مدیر ارشد بازاریابی جاباما گفت: این شرکت در مسیر حرکت به سمت تبدیل‌شدن به پلتفرمی مانند Airbnb البته با توجه به المانهای فرهنگی کشور است و تا 3 سال آینده تحولات گسترده‌ای در صنعت گردشگری ایران رخ خواهد داد. جاباما اخیراً طرحی به نام جاباما پلاس را با تمرکز بیشتری بر روی ارائه خدمات بهداشتی ویژه و رایگان به مهمانان به دلیل کرونا آغاز کرده است.

6-مشکلاتی که در زمان کرونا گریبان گیر الوپیک شده‌اند.

روز شنبه مدیرعامل الوپیک گفت جابجایی مرسولات توسط این پلتفرم به دلیل کرونا کاهش پیدا نکرده و میزان افت‌وخیز سفارش‌های الوپیک شاید به 5 درصد هم نرسد. بااین‌حال او معتقد است به علت اینکه کسب‌وکارها دورکار یا تعطیل‌شده‌اند، مدل ارسال مرسولات تغییر کرده است.

 

7-تحولات رو به رشد یکتانت و افزایش فروش آن در دوران کرونا

این هفته سینا مؤمنی مدیرعامل یکتانت گفت: این پلتفرم تبلیغات آنلاین در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد 3 برابری در فروش خود را تجربه کرده است. همچنین او از پیش‌بینی رشد 200 درصدی برای سال 1400 خبر داد.

8-سرمایه‌گذاری هلدینگ فن آوا روی استارتاپ ها در سال جدید

مدیرعامل گروه فن آوا این هفته در مراسمی به مناسبت هیجدهمین سالگرد تأسیس این هلدینگ از تمرکز این مجموعه بر روی نوآوری و سرمایه‌گذاری روی استارتاپ ها طی سال آینده خبر داد.

9-قیمت بالای تاکسی‌های اینترنتی نارضایتی مردم را برانگیخت.

رضا الفت رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی این هفته در رابطه با قیمت بالای کرایه تاکسی‌های اینترنتی طی ماه‌های اخیر گفت: قیمت تاکسی‌های آنلاین بر اساس قانون باید از قیمت مصوب تاکسی‌های بی‌سیم پایین‌تر باشد و این شرکت‌ها موظف به نشان دادن قیمت مصوب به کاربر خود هستند. او علت محقق نشدن این موضوع را تعلل وزارت کشور در اعلام قیمت‌های مصوب تاکسی بی‌سیم عنوان کرد.

10-فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی معضل یا راه‌حل!

این هفته مدیرعامل پیام‌رسان سروش پلاس گفت: پیام‌رسان‌های خارجی رایگان کار ما را پیچیده کرده‌اند. همچنین او تأکید کرد که فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی نه تنها باعث رشد استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی نشده، که تنها باعث رشد کسب‌وکارهای فعال در حوزه فروش VPN در کشور کمک کرده است.

11-سرمایه‌گذاری جسورانه در ایده‌های نوآورانه

یک‌شنبه این هفته وزیر ارتباطات گفت: در جریان استارتاپ که در کشور ایجادشده عوامل حاکمیت مشخص از جریان‌های خاص حضور دارند و شروع به سرمایه‌گذاری در این اکوسیستم کردند. در این فضا هرکدام از استارتاپ ها که متعلق به خودشان است را تقویت می‌کنند و مابقی را کنار می‌زنند. وی گفت: ما در مرحله استارتاپ خوب و استارتاپ بد قرار داریم. استارتاپی که متعلق به ماست خوب است و استارتاپی که متعلق به دیگران بوده بد است و در این زمینه نیز انحصارگری‌هایی را آغاز می‌کنیم.

12-رونمایی از دامنه .ایران و تسهیل فعالیت‌های فضای مجازی برای فارسی‌زبانان

سه‌شنبه دامنه‌ی دات ایران به‌طور رسمی رونمایی شد و طی 2 ماه آینده تمامی نهادهای حکومتی تمام آدرس‌های اینترنتی خود را بر مبنای این دامنه دریافت خواهند کرد و درنهایت در اردیبهشت‌ماه دریافت این نام دامنه برای عموم بازخواهد شد.

13-سرمایه‌گذاری جسورانه در ایده‌های نوآورانه

یک‌شنبه این هفته صندوق نوآوری و شکوفایی با چهار شتاب‌دهنده هم‌آوا، پرتقال، پیشگام یزد و آبان تفاهم‌نامه به‌منظور شرکت در سرمایه‌گذاری جسورانه امضا کرد. مدل سرمایه‌گذاری در این تفاهم به این شکل است که شتاب‌دهنده‌ها به ازای هر یک واحد پولی که سرمایه‌گذاری می‌کنند می‌توانند دو واحد هم از صندوق دریافت و از تیم منتخب حمایت کنند. سقف سرمایه‌گذاری برای هر ایده بذری تا 750 میلیون تومان است و صندوق در سود و زیان شریک می‌شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *