2-دریافت هزینه خدمات شهری شهرداریها توسط اسنپ!
ابتدای این هفته محمد رحمانی مدیر حقوقی شرکت اسنپ اعلام کرد: رأی دیوان عدالت اداری در این شرکت اجرایی شده و آنها هماکنون هزینه خدمات شهری را از مسافران غیر از کلانشهرها دریافت نمیکنند. پیشتر 5/1 درصد از کرایه هر سفر بر اساس مصوبه وزارت کشور بهحساب شهرداریها واریز میشد. بهتازگی دیوان عدالت اداری این مصوبه را لغو کرده و اسنپ تأکید دارد که آنها در لغو این موضوع نقشی نداشتهاند.
3- شرکتهای ایرانی تنها 15 درصد برای تبلیغات دیجیتال هزینه میکنند!
شنبه این هفته گزارش سال 99 یکتانت منتشر شد. یکتانت پلتفرم تبلیغات دیجیتال در سایتهای خبری و پربازدید ایرانی است و بر اساس گزارش آن روز انتخابات آمریکا یعنی 14 آبان سال گذشته یکی از پرترافیکترین روزهای فضای وب فارسی بوده است. به استناد گزارش این شرکت ساعت 6 تا 8 صبح روزهای کاری هفته بیشترین ترافیک وب کشور به سایتهای خبری اختصاص دارد. یکتانت خبر داد روی نوین هاب پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی نیز سرمایهگذاری کرده و توسعه سرویسهای خود در بازار تبلیغات آنلاین را در نظر دارد. به گفته یکتانت در ایران کمتر از 15 درصد بودجه شرکتها به تبلیغات دیجیتال اختصاص مییابد درحالیکه در دنیا این میزان رقمی در حدود 50 درصد است. گزارش یکتانت نشان میدهد کلیدواژه بیت کوین پرتکرارترین عبارت برای تبلیغات در سال 99 بوده است.
4-رونمایی از شرکت سرمایهگذاری جوانه توسط هلدینگ هزاردستان
سهشنبه این هفته هلدینگ هزاردستان شامل گروه شرکتهای دیوار، کافه بازار، بلد، ستون و فانوس خبر داد که هفته آینده از شرکت سرمایهگذاری خود بانام جوانه بهطور رسمی رونمایی خواهد کرد. هزاردستان اعلام کرد باهدف رشد زنجیره ارزش شرکتهای نوآور و حمایت از ایدههای استارتاپی تصمیم به راهاندازی شرکت جوانه در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر گرفته است.
5-تپ سل گزارش سالانه خود را منتشر کرد.
این هفته تپ سل طی گزارشی از انتشار بیش از 5 میلیارد تبلیغ در ماه، بیش از 45 میلیون کاربر منحصربهفرد ماهانه و همکاری با بیش از 34 هزار ناشر و توسعهدهنده خبر داد. تپ سل شبکه هوشمند تبلیغات دیجیتال است و بهعنوان مجری تبلیغات در جستجوی بازار با این شرکت همکاری میکند.
6- استارتاپ ساینا در سال 1400 به رشد 300 درصدی رسید!
دوشنبه خبر رسید استارتاپ دکتر ساینا که در حوزه مشاوره آنلاین پزشکی فعالیت میکند در بهار امسال نسبت به دو فصل پاییز و زمستان سال گذشته رشد 300 درصدی را تجربه کرده است. به گفته مدیرعامل این کسبوکار آنها بهمنظور ادامهدار شدن رشدشان برنامه استراتژی سهساله تهیهکردهاند.
7-سرمایهگذاری شرکت توسعه کارآفرینی بهمن روی استارتاپ دیدار
شرکت توسعه کارآفرینی بهمن این هفته خبر داد روی استارتاپ دیدار سرمایهگذاری کرده است. دیدار یک نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری ابری است که از سال 97 شروع به فعالیت کرده و گفته میشود در حال حاضر بیش از هزاران کاربر فعال دارد. دیدار پیشتر از یک سرمایهگذار فرشته جذب سرمایه کرده بود.
8-حمایت از شرکتهای دانشبنیان توسط همراه اول، بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی تائید شد.
چهارشنبه تفاهمنامه سهجانبه حمایت از توسعه تجاریسازی فناوریها و تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان بین همراه اول، بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شد. محل اعتبارات لازم برای این حمایتها از منابع داخلی بانک تجارت تأمین میشود. در همین روز همراه اول خبر داد موفق به تأسیس نخستین صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی یا همان سی.وی.سی با سرمایه ثبتی 500 میلیارد ریال شده است.
9- اپلیکیشن همسریابی همدم درآمد میلیاردی خود را از کجا به دست آورده است؟
این هفته سایت تجارت نیوز نوشت اپلیکیشن همسریابی همدم که چندی پیش معرفی شد و از بودجه عمومی استفاده میکند در راستای سختگیری و جلوگیری از تنوعطلبی کاربران خود بستههای پولی بهمنظور یافتن گزینه مناسب همسر میفروشد و از این محل درآمد میلیاردی دارد.
10-طرح صیانت مجلس به نفع کاربران ایرانی است!
ابتدای هفته خبر رسید بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در دستور کار روز دوشنبه 4 مردادماه مجلس قرارگرفته است. یکشنبه شب بیش از استارتاپ و کسبوکار اینترنتی کشور در کنار بیش از 400 هزار کاربر که یک کارزار آنلاین مخالفت را امضا کرده بودند بیانیهای در اعتراض به این طرح منتشر و مخالفت خود را با آن اعلام کردند. صبح دوشنبه خبر رسید طرح بهطور موقت از دستور کار مجلس خارجشده است. چهارشنبه نمایندگان مجلس با بررسی طرح صیانت بر اساس اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند. بهاینترتیب این طرح در صحن علنی مجلس بررسی نخواهد شد و به کمیسیون فرهنگی رفت تا در یک کمیسیون مشترک بررسی و سپس بهصورت آزمایشی اجرا شود. وزیر ارتباطات در نامهای به آقایان رئیسی و قالیباف اعلام کرد که این طرح باعث کمرنگ شدن نقش دولت در سیاستگذاری و تصمیمگیری برای فضای مجازی خواهد شد. موافقان این طرح میگویند اساس آن به نفع کاربران است و به دنبال مسدودسازی پلتفرمهای خارجی نیستند بلکه از حقوق کاربران ایرانی صیانت میشود و به نفع کسبوکارهای داخلی است.