زنان بیشترین متقاضیان كارآفرینی دوره های «توان 7» هستند

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان گفت: دو سوم متقاضیان شرکت در دوره‌های آموزش کارآفرینی از زنان هستند و توانسته‌اند سرمایه‌گذاران …
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان گفت: دو سوم متقاضیان شرکت در دوره‌های آموزش کارآفرینی از زنان هستند و توانسته‌اند سرمایه‌گذاران خوبی را در این زمینه جذب کنند.
به گزارش ایمنا، کوروش خسروی در نشست هم‌اندیشی بانوان مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان درباره طرح آموزش یکصد هزار نفر در حوزه کارآفرینی ادامه داد: در حوزه مدیریت شهری چند سالی است که مفهوم جدیدی به نام اکوسیستم کارآفرینی در دنیا مطرح شده است، به این معنا که محیط شهر به نحوی مدیریت شود که تمام زمینه‌های لازم برای کارآفرینی اشخاص فراهم باشد.

وی در تشریح ایجاد اکوسیستم کارآفرینی توسط مدیریت شهری گفت: در مدیریت شهری در همه دنیا به گونه‌ای عمل می‌شود که اگر کسی بخواهد کسب‌وکاری راه بیندازد از لحظه اول تا آخر تمام نیازهای صفر تا صدی این کار در همان شهر برایش فراهم باشد.
وی با بیان این که اولین کافه ایده تا ماه آینده در اصفهان راه‌اندازی می‌شود، اضافه کرد: در شهرهای دنیا که از این روش برای گسترش کارآفرینی استفاده می‌کنند، کافه وجود دارد که اگر جوانی بخواهد ایده کاری خود را مطرح کند به این کافه ایده‌ها می‌رود و اگر ایده او خوب بود درپی ارائه ایده‌ها رویدادهای استارت‌آپ‌ ۵۴ ساعته را برگزار می‌کند تا بتواند هم‌تیمی‌های خود را برای به ثمر رساندن ایده خود انتخاب کند. به این ترتیب ایده‌پردازان در فضاهای شتاب‌دهنده‌ای مستقر می‌شوند، قبل از این مرحله، اتاق فکری راه‌اندازی می‌شود و پس از آماده شدن ایده و انتخاب سرمایه‌گذار امکان اجرای تمام مراحل، شامل تامین فضا برای ارزیابی توافقات و قراردادها، استقرار در دفتر کار و سرمایه‌گذاری تا مرحله صادرات محصول، در شهر ایجاد می‌شود.
به گفته خسروی مصادیق این شیوه کاری ۱۰ سال است در مدیریت تمام شهرهای مهم دنیا اجرا می‌شود، شهرهایی چون هلسینکی، تل‌آویو، حیدرآباد هند، دبی همگی از این شیوه برای کارآفرینی استفاده می‌کنند و در اصفهان هم هدف این است که بتوانیم سطح مطالبه مردم را بالا ببریم.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان با بیان این که تحقق چنین فضای استارت آپی یک وعده انتخاباتی بود، ادامه داد: تشکیل ستاد کارآفرینی شهر مهرماه سال قبل به تصویب رسید و فضایی در ارگ جهان‌نما به این موضوع اختصاص یافت، این مرکز تاکنون چند رویداد را برگزار کرده است که همچنان در حال ادامه فعالیت خود است.
خسروی با اشاره به نبود سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اصفهان اظهار کرد: اگر کارآفرینی طرحی برای اجرا داشته باشد، او را به بانک که یک منبع مالی غیرخطرپذیر است معرفی می‌کنند که ادبیات بانک‌ها خود از خاصیت کارآفرینی می‌کاهد و اصل و فرع پول را از کارآفرین می‌خواهد که با این کار عملا کارآفرین به سمت ریسک نمی‌رود.
وی در توضیح سرمایه گذاری خطرپذیر گفت: سرمایه گذاران خطرپذیر افراد جسوری هستند از ریسک بالا برای دستیابی به سود بالا استقبال می کنند، این افراد به دنبال جوانانی هستند که هر دو با هم کار کنند و در سود و زیان شریک باشند.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان با ابراز تاسف از نبود صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اصفهان تصریح کرد: در این شرایط شهروندان خلاق شهر که همان افراد خطرپذیر و کارآفرینان صاحب ایده هستند، از شهر خارج می شوند و به استان‌های دیگر یا حتی خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.
به گفته خسروی شهرداری اصفهان می‌تواند تا پنج میلیارد تومان در زمینه سرمایه گذاری خطرپذیر مشارکت کند تا سایر سرمایه‌گذاران به این امر تشویق شوند.
وی با اعلام خبر همکاری شهرداری اصفهان با دیگر شهرهای دنیا در زمینه کارآفرینی و تبادل ایده‌ها افزود: پیرو موضوع همکاری با شهرهای خواهرخوانده و غیرخواهرخوانده، سوم تا ۱۰ اسفند هفته مسقط در اصفهان برگزار می‌شود که در این هفته کارآفرینان اصفهان با کارآفرینان مسقط(پایتخت عمان) همفکری خواهند داشت که هیچ کدام از هزینه های این رویداد بر دوش شهرداری نیست و تمام هزینه‌ها به عهده بخش خصوصی خواهد بود. قرار است رویدادهای مشابهی در شهرهای میلان و مسقط هم اجرا شود و مذاکرات فعالان اقتصادی اصفهان با فعالان این شهرها نیز صورت بگیرد.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان در خصوص لزوم سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی گفت: حتی افراد نخبه در کارآفرینی اصول مذاکره با سرمایه‌گذار و چانه‌زنی را بلد نیستند که باید پکیج آموزش نیروی انسانی برای این کار تدوین شود، البته مراحل مورد نیاز برای این کار انجام شده است.
خسروی درباره چگونگی اجرای طرح آموزش یکصدهزار نفر در موضوع کارآفرینی گفت: تلاش کردیم ویدئوهای آموزشی با حضور شهروندان و کارشناسان را جمع‌آوری کنیم و همه تدریس‌ها را در ویدئوهای ۲۰ دقیقه‌ای در سایت توان ۷ بارگذاری کنیم تا مباحث آینده را بر اساس این ویدئوها به شهروندان آموزش دهیم.
وی افزود: به محض آماده شدن سایت توان هفت به شهروندان اطلاع‌رسانی لازم انجام می‌شود و هدف ما از این کار تربیت سفیران و نیروی انسانی لازم برای انتقال مفاهیم حوزه کارآفرینی به شهروندان است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *