جمعه 30 آبان با اخبار استارتاپي اين هفته همراه باشيد

پادکست اخبار استارتاپی

شنبه این هفته حمید محمدی مدیرعامل دیجی‌کالا در توییتر خبر داد دیجی‌کالا آمادگی و ظرفیت فروش آنلاین مکمل‌های دارویی را دارد؛ اما با سد سازمان غذا و دارو مواجه شده است. کیانوش جهان پور (سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به مدیرعامل دیجی‌کالا نوشت: فروش دارو در فضای مجازی به‌طور کامل ممنوع است و فروش هرگونه مکمل تغذیه‌ای یا ورزشی به‌جز داروخانه‌های آنلاین مجاز، ممنوع است. اظهارات جهان پور در حالی مطرح شد که هم‌اکنون برخی از فروشگاه‌های اینترنتی به فروش مکمل‌های دارویی، شیر خشک و برخی ویتامین‌ها مشغول‌اند و اسنپ فود نیز مدت‌هاست اقدام به فروش مکمل‌های دارویی می‌کند. محرومیت بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین کشور از فروش مکمل‌های دارویی، شائبه نوعی رانت را در این زمینه تقویت کرد

یکشنبه خبر رسید دیجی‌کالا از مهر 99 برای تائید یا رد نظر کاربران، سیستم هوش مصنوعی را پیاده‌سازی کرده است. کاربران این پلتفرم روزانه بیش از 30 هزار نظر روی اقلام مختلف کالا در سایت و اپلیکیشن دیجی‌کالا ثبت می‌کنند. بررسی این حجم از نظرات توسط نیروی انسانی بسیار سخت و زمان‌بر بوده و احتمال بروز خطا را بالا می‌برد. اکنون هوش مصنوعی دیجی‌کالا 75 درصد نظرات را بررسی می‌کند و بررسی 25 درصد دیگر بر عهده نیروی انسانی است.

دوشنبه این هفته کافه بازار پس از حدود 10 سال، نشان خود را تغییر داد و از لوگوی جدید رونمایی کرد. در این تغییر نشان بازار عوض شد و لوگو تایپ آن‌هم تغییر جزئی کرد. بازار از این اقدام به‌عنوان refresh Brand یا تازه‌سازی نشان در عوض Rebranding یاد می‌کند. زیرا تغییر در حد عناصر بصری اتفاق افتاده و با تغییر زیربنایی استراتژیک همراه نیست. به گفته استراتژیست برند بازار این اقدام در جهت یکپارچه‌سازی هویت بازار با سرویس‌های جدید آن انجام‌شده است.

این هفته خبر رسید شهرداری تهران در مشارکت با فیدیبو پویشی را با عنوان “رکاب و کتاب” از روز 24 آبان و هم‌زمان با روز کتاب و کتاب‌خوانی آغاز کرده است.

به گفته علی ربیعی سخنگوی دولت در این هفته گزارش‌های سامانه یکپارچه بهداشت نشان داده است که دست‌کم 25 درصد از افراد مبتلابه ویروس کرونا در یک روز در سطح شهر فعال بوده‌اند و حرکت می‌کردند. بخشی از آن‌ها نیز راننده‌های فعال در تاکسی‌های اینترنتی بوده‌اند. سایت تجارت نیوز نوشت: این موضوع در حالی است که اسنپ و تپ سی از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور مدعی توزیع اقلام بهداشتی در میان رانندگان خود و پرداخت وام به آن‌ها شدند. بر این اساس سه‌شنبه تپ سی خبر داد استعلام داده‌های آزمایشگاه‌های کشور در سامانه مربوطه سفیرانی که مبتلابه کووید 19 هستند شناسایی‌شده و تا زمان بهبودی کامل و سپری کردن دوران قرنطینه درخواست سفر برایشان ارسال نخواهد شد.

این هفته خبر رسید استارتاپ پاکلین در مسابقه جهانی کارآفرینی سیداستارتز 2020 (seedstars) به انتخاب داوران بین‌المللی، به‌عنوان برترین استارتاپ ایرانی انتخاب شد و در مرحله بعد با نمایندگان 97 کشور دیگر به رقابت می‌پردازد. پاکلین در سال 96 تأسیس شد و از شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر ادونچرز جذب سرمایه کرد.

این هفته نقشه و مسیریاب نشان گزارشی از تأثیر محدودیت‌های کرونایی در آبان ماه را منتشر کرد. بر اساس این گزارش طی این مدت سفر در کل جاده‌های ایران فقط 10 درصد کاهش داشته؛ اما از طرفی سفر به شمال کشور 66 درصد کاهش داشته است. درمجموع این محدودیت‌ها برای کاهش سفر به شمال کشور اثرگذار بوده ولی در بقیه نقاط کشور کاهش محسوسی مشاهده نمی‌شود.

شرکت اسنپ پیشتر برای حمایت از اعضای ناوگان خود که به بیماری کرونا مبتلا شدند وام 50 میلیون ریالی در نظر گرفته بود. حال این هفته اسنپ خبر داد قصد دارد وام حمایتی خود را تا سقف 50 میلیون ریال بدون کارمزد تمدید کند.

همچنین اسنپ سه‌شنبه خبر داد رانندگان ناوگان خود را که دارای بیماری هموفیلی هستند از پرداخت کمیسیون معاف می‌کند. این معافیت از ابتدای آذر 99 شروع می‌شود و تا ابتدای آذر 1400 ادامه خواهد داشت.

این هفته انتشار رشته تولیتی از یک کاربر در مورد درگیری با یک راننده اسنپ بسیار انعکاس داشت و بازهم موضوع امنیت تاکسی‌های اینترنتی مورد توجه قرار گرفت. کاربری در توییتر مدعی شد که از سوی راننده اسنپ چند بار سیلی خورده است. شرکت اسنپ در واکنش اعلام کرد حساب کاربری راننده را مسدود کرده است.

این هفته خبر رسید که شرکت تجارت الکترونیک ارسباران با نام تجاری وندار سرویس برداشت خودکار حق اشتراک یا همان دایرکت دویت را عملیاتی کرده و به‌زودی بر روی چند پلتفرم بزرگ پیاده‌سازی می‌شود.

یکشنبه این هفته وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که فیلترینگ عامل اساسی کاهش کیفیت اینترنت در کشور است. همچنین محمدجواد آذری جهرمی گفته است در برخی موارد هم شبکه مخابرات ایران ظرفیت انتقال مناسب را برای اپراتورها فراهم نمی‌کند.

این هفته خبر رسید ایران بر اساس شاخص نوآوری جهانی برای سال 2020 در جایگاه دومین اقتصاد نوآور در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی پس از هند قرار گرفت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *