این هفته خبر رسید شماری از پیکهای اسنپ فود دست به اعتصاب زدند و این موضوع باعث بر وز اختلال در سیستم سفارشهای این شرکت و تأخیر در فرایند سرویسدهی به کاربران شده است. برخی گفتهاند اعتصاب پیکهای اسنپ فود به این دلیل است که پیکهای سرویس اسنپ باکس و اسنپ خودرو هم به تازگی میتوانند سفارشهای میوه و سوپرمارکتها را ارسال کنند و مبلغ بیشتری در مقایسه با پیک اسنپ فود دریافت کنند. پیکهای معترض گفتند اسنپ باکسیها، کمیسیون هم پرداخت میکنند و این نفع بیشتری برای شرکت اسنپ دارد. مهراد عبدالرزاق (رئیس هیات مدیره اسنپ فود) در واکنش به این موضوع گفت: ماهانه 2 میلیون سفر به وسیله پیکهای اسنپ فود انجام میشود و بحث کاهش درآمد و گرفتن کمیسیون از آنها توسط اسنپ مطرح نیست. او تاکید کرد در مواقع شلوغی اوج سفارشها پیکهای اسنپ باکس به کمک سرویس اسنپ فود میآیند و غذا را به دست مشتریان تحویل میدهند و قرار نیست پیکهای اسنپ فود زیرمجموعه اسنپ باکس شوند.
این هفته خبر رسید ابر آروان که تا پیش از این در یک سال نخست فعالیت استارتاپها به آنها خدمات زیرساختی رایگان اعطا میکرد با توجه به کرونا و آسیبپذیری کسب و کارها این بازه زمانی را به 2 سال افزایش داده است. از ابتدای سال تا کنون بیش از 150 استارتاپ توانستهاند در قالب این طرحهای حمایتی از خدمات ابر آروان به رایگان یا با تخفیف بالا استفاده کنند.
سهشنبه خبر رسید مدیرعامل زرین پال بر اساس حکم شعبه 100 دادگاه کیفری 2 شهرستان همدان، تحت اتهام خیانت در امانت به تحمل 1 سال حبس تعزیری محکوم شده است. به گفته مصطفی امیری (مدیرعامل زرین پال) این پرونده به دلیل یک خرید از این سرویس به ارزش 38610000 تومان تشکیل شده است. امیری گفت با توجه به مشکلاتی که دو طرف معامله با هم پیدا کردهاند، از زرین پال شکایت کردهاند. هماکنون زرین پال 160000 پذیرنده فعال دارد.
سهشنبه خبر رسید ضوابط فروش طلا در فضای مجازی بعد از دو سال تصویب و ابلاغ شد. بر اساس این ضوابط، سامانه معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا، جواهر و نقره راهاندازی میشود و سامانههای آنلاین فروشگاهی که قصد فروش طلای آب شده و مصنوعات جواهر و طلا و نقره دارند موظف به عقد قرارداد با تامین کنندگان دارای پروانه کسب مرتبط با طلا و جواهر هستند.
شنبه وزیر ارتباطات اعلام کرد: پست بانک باید هر چه سریعتر موانع پرداخت تسهیلات که عمدتاً در بخش وثیقه است را برای شرکتهای استارتاپی رفع کند.
این هفته خبر رسید مدیران شاپرک اعلام کردهاند که از این پس کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای درگاه اینترنتی و گرفتن دستگاه پز باید کد مالیاتی داشته باشند و این قانون باید فورا اجرا شود. اعلام ناگهانی این خبر، واکنشهای اعتراضی شرکتهای فینتکی را به دنبال داشت و با توجه به پیگیریهایی که انجام دادند، بانک مرکزی اجرای آن را 2 هفته به تعویق انداخت. مدیران کسب و کارهای فیتنکی اعلام کردند که در صورت ادامه پیدا کردن این موضوع، آنها به دیوان عالی اداری مراجعه خواهند کرد.
این هفته دیجی کالا خبر داد: در جشنواره 9/9/99 که این هفته برگزار شد، از 100000 فروشنده Market Place در این پلتفرم، 14000 فروشنده توانستهاند با ارائه کالاهای تخفیفدار، وارد این کمپین شوند؛ یعنی 986000 نوع کالا. از مجموع 3 میلیون تنوع کالا در دیجی کالا در یک ساعت اول جشنواره 9/9/99 تمام رکوردهای تاریخ دیجی کالا جابجا شد. کاربران 86190 عدد کالا در یک ساعت سفارش دادند. در لحظات اول حدود 300000 کاربر به طور همزمان در دیجی کالا آنلاین بودند. حمید محمدی مدیر عامل دیجی کالا در توئیتی نوشت کسب و کارهای ایرانی در دیجی کالا تنها در روز اول جشنواره 9/9/99 بیش از یکمیلیون عدد کالا به فروش رساندند. او ادامه داد با صفر کردن کمیسیونها در بخش ارسال توسط فروشنده، بسیاری از کسب و کارها از معتبرترین برندهای ایرانی تا کسب و کارهای محلی و روستایی، روز پررونقی را تجربه کردند.
این هفته روزنامه 7 صبح طی گزارشی نوشت: مجموعه بایا که تبلیغات آن با حضور سیامک انصاری این روزها به چشم میخورد، متعلق به شرکت دانش پارسیان است که پشتیبان و مجری طرحهای بزرگ دولتی بوده و مدیر عامل آن “ابراهیم بای سلامی” برادر یکی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی است. اثین روزنامه در ادامه نوشت بایا را میتوان مجموعهای با پشتوانه قوی نامید. بایا خود را بزرگترین شبکه آنلاین خرید و فروش کالا در کشور معرفی میکند. از طرفی روزنامه آرمان ملی یکشنبه در گزارشی بیان کرد: بایا وابسته به هلدینگ توسکا است و نوشت تبلیغات مستمر این پلتفرم در صدا و سیما واکنش مردم را برانگیخته است.
این هفته خبر رسید استارتاپ لندو که در زمینه فروش آنلاین اقساطی فعالیت میکند به تازگی پلتفرم جدیدی با نام “تیمچه” که یک فروشگاه آنلاین Market Place است را راهاندازی کرده است. لندو میگوید در سال ششم فعالیت خود تصمیم گرفته این استارتاپ جدید را راهاندازی کند. شرکت تجارت الکترونیکی “ارتباط فردا” سهامدار و سرمایهگذار هر دو مجموعه لندو و تیمچه است. تیمچه مزایایی همچون هزینه ارسال بدون محدودیت مبلغ به سراسر کشور، 10 روز ضمانت بازگشت کالا و امکان خرید اقساطی به پشتوانه لندو را ارائه میدهد. هماکنون بیش از 30000 کالا در تیمچه وجود دارد و مدیران آن قصد دارند از هر نوع کالایی حتی سوپرمارکتی در بستر آن عرضه شود