1-حذف اپلیکیشن های فیلیمو و آپارات توسط گوگل به دلیل تحریمها
این هفته خبر رسید گوگل اپلیکیشن های فیلیمو و آپارات را از گوگل پلی به دلیل تحریمها حذف کرده است. ماجرای حذف اپلیکیشن های ایرانی از اپ سول و گوگل پلی از سال 1396 آغاز شد. ظاهراً سختگیریهای گوگل برای کسبوکارها بر کاربران ایرانی از سر گرفتهشده است.
2-رشد 4 برابری پلتفرمهای آنلاین سفر در دوران کرونا!
این هفته پیوست نوشت باوجود ماندگاری کرونا شرایط بهگونهای شده که برخی از پلتفرمهای آنلاین سفر رشدی تقریباً 4 برابری را در این دوره تجربه کردهاند. مدیرعامل جاباما میگوید علاقه مردم برای سفرهای طولانی و خارجی کاهشیافته است اما سفرهای نزدیک و نیز به جزیره کیش رونق داشته است.
3-چرا رانندگان تاکسیهای اینترنتی از چرخه واکسیناسیون خارجشدهاند؟!!
اوایل مرداد مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری از آغاز واکسیناسیون رانندگان تاکسی در کشور خبر داد. چندی بعد صحبت از واکسیناسیون رانندگان تاکسیهای اینترنتی به میان آمد اما خیلی زود از اولویت واکسیناسیون مشاغل پرخطر کشور خارج شدند. این هفته محمد خلج مدیرعامل اسنپ گفت: کاربران راننده تاکسیهای اینترنتی فقط در تیرماه امسال بیش از 64 میلیون سفر را به ثبت رساندهاند که واکسیناسیون این افراد در قطع زنجیره کرونا حائز اهمیت است.
4- تعداد سفارشهای ثبتشده در اسنپ فود از 100 میلیون سفارش عبور کرد!
سهشنبه اسنپ فود خبر داد تعداد سفارشهای ثبتشده در این پلتفرم از عدد یکصد میلیون عبور کرد. بناتر اعلام اسنپ فود در این 100 میلیون سفارش بیش از 341میلیون آیتم سفارش دادهشده است. اسنپ فود میگوید پرفروشترین غذا در تمام سالهای فعالیت آن پیتزا بوده و پرفروشترین آیتم سوپرمارکتی نیز شیر بوده است. همچنین گوجهفرنگی رتبه اول پرفروشترین آیتم را به خود اختصاص داده است.
6-استارتاپ آنلاین «خدمت از ما» با رشد 650 درصدی خود رکورد زد!
سهشنبه استارتاپ درخواست خدمات آنلاین «خدمت از ما» به مناسبت تولد پنجسالگی خود خبر داد به آمار بیش از نیم میلیون مشتری یکتا و بیش از 50 هزار متخصص رسیده است. این شرکت همچنین در این سالها میانگین رشد سالانه 650 درصد از نظر مشتری و 600 درصد از نظر متخصصان را تجربه کرده است. «خدمت از ما» در سال 95 و در شهر شیراز با یک سایت لولهبازکنی آنلاین آغاز به کارکرد.
7- سرمایهگذاری اسمارت آپ بر روی استارتاپ لیدالید تائید شد.
این هفته شرکت سرمایهگذاری اسمارت آپ خبر داد روی استارتاپ لیدالید پلتفرم خریدوفروش تلفن همراه کارکرده سرمایهگذاری کرده است. این سومین سرمایهگذاری اسمات آپ در سال 1400 است. احمد فراهانی مدیر سرمایهگذاری اسمارت آپ در مورد دلایل سرمایهگذاری روی این استارتاپ گفت: بازار خریدوفروش موبایل و لوازم جانبی آن قطعاً یکی از جذابترین بازارهای فعال در ایران است که بر اساس گزارشهای منتشرشده بازار لوازم دیجیتال ارزشی حدود 5/5 هزار میلیارد تومان داشته است.
9-سهام شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد تا پایان آبان وارد بازار بورس میشود.
چهارشنبه مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد خبر از عرضه سهام این شرکت در آبان ماه امسال در بورس را داد. طبق گفته مسیح مشهدی تفرشی هیئت پذیرش بورس با ورود پرداخت الکترونیک پاسارگاد به بورس موافقت کرده است و هماکنون در حال طی شدن مراحل اجرایی برای عرضه اولیه سهام هستند. پیشتر مدیرعامل هلدینگ فن آپ خبر عرضه سهام پرداخت الکترونیک پاسارگاد و داتین را برای سال 1399 به بورس داده بود.
10-چرا سایتهای دانلود فیلم مسدود شده است؟
این هفته روزنامه فرهیختگان در گزارش خود در رابطه با پلتفرمهای VOD ایرانی این موضوع را مطرح کرد که پلتفرمهای قدرتمند و پیشرو این حوزه بهغیراز حمایتهای دولتی و قضایی در مورد بسته شدن سایتهای دانلود فیلهای دیگر احتمالاً وامهای میلیاردی از منابع مرتبط، قوی و معتبر به مبلغ حدودی 500 تا 600 میلیارد تومان با دوره تنفس یکساله دریافت کردند.
11-حمید محمدی بهعنوان رئیس هیئتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی انتخاب شد.
شنبه این هفته خبر رسید حمید محمدی مدیرعامل دیجی کالا که پیشتر نایبرئیس اول هیئتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی بود پس از تائید استعفای محمد کرمی رئیس پیشین هیئتمدیره اتحادیه بهطور موقت تا انتخابات بعدی اتحادیه که احتمالاً تا دو ماه آینده برگزار میشود بهعنوان رئیس هیئتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی انتخابشده است.
12-از این به بعد کارآفرینان و نخبگان افغانستانی هم میتوانند از حمایتهای شرکتهای فنآور بهرهمند شوند.
این هفته پارک پردیس اعلام کرد با توجه به ناپایداری شرایط سیاسی و اجتماعی در کشور دوست، همسایه و برادر افغانستان این مجموعه فرصتهای محدودی را برای جوانان نخبه و کارآفرین افغانستانی بهمنظور کارآفرینی و تأسیس استارتاپ و یا اشتغال در شرکتهای فنآور مستقر در پارک فراهم کرده است.
13-آیا شبکه ملی اطلاعات در دوره جدید به بهرهوری خواهد رسید؟
این هفته عیسی زارع پور وزیر ارتباطات گفت: محور و آرایش جدید وزارت ارتباطات در دوره جدید تحقق شبکه ملی اطلاعات در همه لایههاست. بنده خودم بهعنوان وزیر، فرمانده میدان خواهم بود و مسئولیت این کار را به عهده خواهم گرفت. او همچنین اذعان کرد: به اعتقاد من مهمترین وزارتخانه دولت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. زارع پور گفت: دولت سیزدهم قصد دارد فضای مجازی را نظاممند کند. او از پلتفرمهای خریدوفروش و تاکسی اینترنتی بهعنوان نمونههای موفق ایرانی نام برد و گفت جوانان ایرانی اجازه ندادند که این خدمات توسط گروههای خارج از مرز ارائه شود. زارع پور در پاسخ به سؤالی در خصوص عدم حضورش در شبکههای اجتماعی گفت: من در شبکههای اجتماعی هستم اما ترجیح میدهم که وزیر برقراری ارتباط مردم با یکدیگر باشم تا وزیر رسانه.
14-رقابت عربستان سعودی و امارات برای جذب همکاری گوگل جهت طراحی نرمافزار و کدینگ
عبدالله السواحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد شرکتهای چندملیتی نظیر گوگل، آمازون، اوراکل، آی بی ام و سیسکو اعلام کردند در فراهم کردن آموزش طراحی نرمافزار و کدینگ به این کشور کمک خواهند کرد. این اقدامات عربستان سعودی را با امارات متحده عربی وارد رقابت می کند که امیرنشینهایش شامل ابوظبی در دبی تلاش کردند اقدام مشابهی را انجام دهند و در این زمینه جلوتر هستند. هدف عربستان آموزش یک برنامهنویس به ازای هر یکصد شهروند سعودی تا سال 2030 است.