بر اساس گزارش شاخص نوآوری بلومبرگ در سال ۲۰۱۹، ایران با صعود ۲ پلهای در رتبه ۴۷ نوآورترین کشورهای جهان قرار گرفت. به گزارش …
بر اساس گزارش شاخص نوآوری بلومبرگ در سال ۲۰۱۹، ایران با صعود ۲ پلهای در رتبه ۴۷ نوآورترین کشورهای جهان قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، این رتبهبندی با در نظر گرفتن مجموع 81..52 امتیاز ایران انجام شده و ایران را در جایگاهی بالاتر از کشورهایی چون آرژانتین، هند، قطر، عربستان، مکزیک، قبرس و صربستان، قرار داده است.
پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اعلام این خبر، گفت: در این رتبهبندی به هر کشور با توجه به 7 شاخص امتیازی از ۰ تا ۱۰۰ ارائه میشود که عبارتند از: «شدت تحقیق و توسعه»، «ارزش افزوده حاصل از بخش تولید»، «بهرهوری»، «شدت بهرهگیری فناوریهای پیشرفته»، «کارایی آموزش عالی»، «تمرکز پژوهشگران» و فعالیتهای مربوط به «ثبت پتنت و حق اختراع».
به گفته وی رتبه ایران در شاخصهای «تحقیق و توسعه: ۶۰»، «ارزش افزوده بر تولید: ۴۸»، «بهرهوری: ۴۸»، «فناوری پیشرفته: ۴۰»، «کارایی آموزش عالی: ۲۳»، «تمرکز بر تحقیقات: ۵۳ » و در شاخص «حق ثبت اختراع: ۱۳ » عنوان شده است. کره جنوبی که در ۶ سال متوالی در جایگاه نخست شاخص نوآوری بلومبرگ را از آن خود کرده است، در حوزه پتنت با کسب رتبه ۲۰ از نظر این شاخص ۷ پله پایینتر از ایران قرار دارد. همچنین آمریکا که جایگاه ۵ جهان را از نظر شاخص کلی به دست آورده است، در رتبه کارایی آموزش عالی با کسب جایگاه ۴۳، ۲۰ پله پایینتر از ایران جای گرفته است.
کرمی ادامه داد: امسال نیز همچون سال گذشته کره جنوبی با ۸۷.۳۸ امتیاز در صدر قرار گرفت و آلمان، فنلاند، سوئیس، رژیم اشغالگر قدس، سنگاپور، سوئد، آمریکا، ژاپن و فرانسه به ترتیب در ردههای دوم تا دهم نوآورترین کشورهای جهان قرار گرفتند.
وی درباره رتبه نخست این 7 شاخص نیز گفت: شاخص ارزش افزوده بر تولید مربوط به ایرلند، بهرهوری مربوط به ایرلند، فناوری پیشرفته مربوط به آمریکا، تحقیق و توسعه مربوط به رژیم اشغالگر قدس، کارایی آموزش عالی مربوط به سنگاپور، تمرکز پژوهشگران مربوط به دانمارک و فعالیتهای حق ثبت اختراع مربوط به آمریکا بوده است.
در بین کشورهایی که به تازگی در رتبهبندی بلومبرگ شرکت دارند تعدادی از اقتصادهای نوظهور مانند هند، مکزیک، ویتنام و عربستان سعودی نیز مشاهده میشوند.