جمعه 27 فروردین با اخبار استارتاپی این هفته همراه باشید

1-رکوردشکنی بی‌سابقه دیجی کالا در فروش کتاب!

در هفته‌ای که گذشت مدیر روابط عمومی دیجی کالا اعلام کرد که در روز 15 فروردین امسال فقط در طول یک روز دیجی کالا 500 هزار جلد کتاب فروخته است. به گفته او از ابتدای سال جدید بیش از 3 میلیون نسخه کتاب توسط دیجی کالا به فروش رفته است.

 

2-عدم همکاری داروخانه‌های اینترنتی با دیجی کالا از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

این هفته برخی داروخانه‌های فعال درزمینهٔ فروش اینترنتی از وجود فشارهایی از طرف سازمان‌های مرتبط برای عدم همکاری با دیجی کالا خبر داده و مجبور به قطع همکاری شدند.

3-تأکید دوباره سازمان غذا و دارو بر عدم فروش اقلام غیر دارویی در داروخانه‌ها

کیانوش جهان پور سخنگوی سازمان غذا و دارو در توئیتی نوشت: فروش اقلام غیر دارویی قابل‌فروش در داروخانه‌های مجاز آنلاین در سایر فروشگاه‌های آنلاین مجاز نیست.

4-رونمایی از خدمات جدید زونکن توسط شبکه دیوار

دوشنبه دیوار خبر داد سرویس جدیدی به نام زونکن را به پلتفرم خود اضافه کرده است. زونکن دیوار مشاوران املاک و آگهی‌دهندگان شخصی را که مایل به همکاری با آن‌ها هستند به هم وصل می‌کند. همین حالا هم مشاوران املاک با استفاده از آگهی‌های سایت دیوار فایل‌ها را پیدا می‌کنند و با تماس با فردی که آن ملک را آگهی کرده سعی می‌کنند کارهای مربوط به آن فایل را خود به عهده بگیرند؛ اما با زونکن این کار بسیار ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

 

5-افزایش قابل‌توجه میزان سرمایه‌گذاری حرکت اول روی استارتاپ ها در سال جدید

این هفته محمدمهدی عباس خانی مدیرعامل حرکت اول اعلام کرد که این VC تاکنون بیش 200 میلیارد تومان روی استارتاپ ها سرمایه‌گذاری کرده و امیدوار است در سال جاری بین 500 تا 700 میلیارد تومان دیگر سرمایه‌گذاری کند. او ادامه داد به‌اندازه‌ای پول برای افزایش سرمایه در استارتاپ ها می‌بریم که در قالب یک عضو هیئت‌مدیره وارد شویم و عمدتاً 17 تا 25 درصد سهام را در اختیار می‌گیریم. عباس خانی گفت علاقه ما این است در سرمایه‌گذاری‌های بالای 5 یا 6 میلیارد تومان حتی تا 100 میلیارد تومان حضور پیدا کنیم. به گفته مدیرعامل حرکت اول این VC روی شرکت وی جی شی در کشور سوریه که پلتفرمی مانند دیجی کالا است سرمایه‌گذاری کرده است.

 

6-کاهش مبلغ کمیسیون مایکت از هزینه فعالانش

این هفته مایکت خبر داد از اردیبهشت ماه کمیسیون خود از توسعه‌دهندگان تا سقف یک میلیارد تومان را از 30 به 15 درصد کاهش می‌دهد. هم‌اکنون 22 هزار توسعه‌دهنده در مایکت فعالیت می‌کنند.

 

7-تپسی در گزارش خود پراستفاده‌ترین مسافران خود را معرفی کرد.

سه‌شنبه این هفته گزارش آماری شرکت تپسی از سال 1399 مربوط به 18 شهر ایران که این شرکت در آن‌ها حضور دارد منتشر شد. بر اساس این گزارش در سال 99 در شهر تهران میدان آرژانتین در صدر مقصدهای درخواستی مسافران قرار داشته است. پرسفرترین مسافر تپسی در سال 99 یک شخص تهرانی است که در این سال 1578 سفر با تپسی انجام داده. درواقع به‌طور میانگین روزی 3/4 سفر . تپسی می‌گوید ترافیک اغلب شهرهایی که این شرکت در آن‌ها حضور دارد با کاهش مواجه شده است.

8-گزارش نشان حاکی از افزایش دو برابری نرخ سفر در نوروز 1400 است.

این هفته نقشه و مسیریاب نشان اعلام کرد که تردد در محورهای اصلی کشور در نوروز 1400 بیش از دو برابر افزایش داشته است. این در حالی است که به دلیل شیوع کرونا سفرهای نوروز 99 نسبت به سال 98 با کاهش 71 درصدی روبرو شده است. اما این بار سفرهای نوروزی نسبت به سال 99 افزایش 106 درصدی داشته است.

9-بازی‌سازان نسبت به اعمال قوانین نظارتی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اعتراض کردند.

شنبه این هفته بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در مورد اعتراض بازی‌سازان نسبت به رویکرد این مجموعه اعلام کرد که قوانین نظارتی بنیاد سلیقه آن‌ها یا وزارت ارشاد نیست و این قوانین بالادستی است. بازی‌سازان معتقدند اقدامات بنیاد در صدور مجوز و ارزیابی بازی‌ها کاملاً سلیقه‌ای و حتی خارج از حدود وظیفه بنیاد و مانعی برای توسعه این صنعت نوپاست.

10-استارتاپ آیتول هم وارد بازار خریدوفروش خودرو شد.

این هفته استارتاپ آیتول خبر داد که پلیس به‌صورت ضمنی موافقت کرده تا API خلافی را در اختیار کسب و کارها قرار دهد. البته که هنوز این موضوع عملیاتی نشده است. آیتون درگاه تجمیع خدمات خودروست که در جدیدترین اقدام خود سرویس خریدوفروش خودرو را نیز به سرویس‌های خود اضافه کرده است.

11-آمار خرید بازی‌های بومی توسط گیمرهای ایرانی در سال چقدر است؟

این هفته مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال یا همان دایرک گزارشی از وضعیت گیمرهای ایرانی در سال 98 منتشر کرد. بر اساس این گزارش گیمرهای ایرانی در سال 98 مبلغ 131 میلیارد تومان هزینه خرید بازی کرده‌اند که از این میزان 21 میلیارد تومان خرج بازی‌های بومی‌شده است.

12-راه‌اندازی صندوق‌های خطرپذیر شرکتی به تصویب رسید.

این هفته خبر رسید در تازه‌ترین تصمیم‌گیری در کارگروه شرکت‌های دانش‌بنیان آیین‌نامه راه‌اندازی صندوق‌های خطرپذیر شرکتی یا CVC به تصویب رسیده است. به گفته امیر ناظمی کلیات این آیین‌نامه این است که شرکت‌های بزرگ استارتاپی که مجوز دانش‌بنیان هم دارند می‌توانند صندوق CVC خودشان را تشکیل دهند.

13-از این پس سایتها و رسانه‌های فضای مجازی نیازی به کسب مجوز برای درج تبلیغات خود ندارند.

یکشنبه این هفته معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی خواستار اصلاح دستورالعمل اصلاح آگهی‌ها و فعالیت‌های تبلیغاتی در فضای مجازی و حذف الزام دریافت مجوز برای سایتها و رسانه‌های فضای مجازی از وزارت ارشاد به‌منظور درج آگهی شد. طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اپراتورهای خدمات سلامت الکترونیکی به‌عنوان مجری ارائه خدمات سلامت الکترونیکی و برای پیشبرد پروژه‌های استحقاق سنجی ، نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی  الکترونیکی در کشور زیر نظر وزارت بهداشت ایجادشده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *