آزمون تیپ شخصیتی A و B

شخصیت تیپ A و شخصیت تیپ B چیست؟ از طریق آزمون تیپ شخصیتی A و B می‌توانید تیپ شخصیتی مربوط به خود را به آسانی کشف کنید.

فهرست مطالب

تیپ شخصیتی شما چیست؟ نوع A یا نوع B؟

زمانی که ما از انسان‌ها و تیپ‌های شخصیتی آنها صحبت می‌کنیم، عوامل کلیدی زیادی وجود دارد که در تعیین شخصیت آنها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. یکی از مهمترین عوامل در شناخت فردی، شناخت شخصیت متمایز خودمان است.

در این مقاله شما با ویژگی‌ها و مزایا و معایب دو تیپ شخصیتی A و B آشنا خواهید شد، تاریخچه‌ای مختصر از نظریه انواع شخصیت را می‌آموزید و در آخر نیز یکی از محبوب‌ترین آزمون‌ها یعنی آزمون تیپ شخصیتی A و B برای شما آماده استفاده است.

کمی تاریخچه در پشت انواع شخصیت

تئوری شخصیت تیپ‌های A و B را می‌توان به سال 1950 باز گرداند. در آن زمان، محققان معتقد بودند افرادی دارای ویژگی‌های خاصی بیشتر در معرض خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها قرار دارند. اگرچه این نظریه از آن پس رد شده است، اما برخی هنوز آن را به عنوان یک حقیقت باور دارند! در واقع، اغلب ویژگی‌های شخصیتی با استرس مرتبط هستند و همانطور که همه می‌دانیم، استرس عامل مهمی در سلامت فرد است.

با این وجود، امروزه نظریه و تست شخصیت A و B بیشتر توسط روانشناسان و سازمان‌ها به عنوان وسیله‌ای برای غربالگری کارکنان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های شخصیت نوع A

افراد دارای شخصیت نوع A عموماً افرادی چند وظیفه‌ای، فعال، بلند پرواز، آگاه نسبت به وضعیت زندگی و سازمان یافته هستند. آنها سعی می‌کنند که موقعیت‌های مهم و سختی را در زندگی برای خود تعیین کنند و به دلیل نیروی محرکه داخلی که دارند، به آن موقعیت دست پیدا می‌کنند. نکته جالبی که در خصوص افراد با ویژگی شخصیتی نوع A وجود دارد، خستگی ناپذیری آنها است چرا که می‌توانند ساعت‌ها کار کنند تا حجم کار اضافه شده خود را جبران نمایند. از دید برخی این افراد ” معتادان به کار” برچسب زده می‌شوند. زمان برای افراد شخصیت نوع A بسیار با ارزش است و این دلیل خوبی است که آنها از هر نوع تاخیر تنفر داشته باشند.

 ویژگی‌های بارز دیگری که در افراد شخصیت نوع A دیده می‌شود راستگویی، حساس بودن، دلسوزی و اشتیاق به کمک به دیگران است. افراد نوع A معمولاً دوستدار و دلسوز اطرافیانشان هستند، اما نشستن برای طولانی مدت و مشغول صحبت‌های طولانی شدن برای آنها سخت است. روزهای بیکاری مورد علاقه شخصیت نوع A نیستند، زیرا آنها افرادی بسیار هدفمند و با انگیزه هستند. به عنوان یک نصیحت سعی کنید عملی از شما سر نزند که باعث ناامیدی این افراد شود چراکه آنها نسبت به بی کفایتی بسیار حساس هستند

جوانب منفی و مثبت ویژگی شخصیتی نوع A بودن

از جوانب مثبت تیپ شخصیتی A می‌توان به چند وظیفه‌ای بودن، دستاوردهای متعدد، هدف محور بودن کمال گرایی، حساس بودن، پر انرژی بودن، رقابتی بودن و کاربردی بودن آنها اشاره کرد؛ اما نکته‌ای که وجود دارد برخی از ویژگی‌های آنها به دلیل این که از محدوده‌ای فراتر می‌رود، می‌تواند جزء ویژگی‌های منفی نیز محسوب شود. ویژگی‌هایی مانند کمال گرایی و رقابتی بودن زمانی که بیش از اندازه به آنها توجه شود می‌توانند آثار مخربی را در زندگی فرد داشته باشند. متاسفانه این دو ویژگی در کنار غرق شدن در کار، اشتیاق بیش از حد، استرس داشتن و بی صبر بودن، برای افراد شخصیتی نوع A در اغلب موارد صادق است.

تیپ شخصیتی نوعی A بیشتر تمایل به استرس دارد

در دهه ۱۹۵۰ معتقد بودن اغلب افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و عروقی هستند در دسته شخصیت نوع A قرار می‌گیرند. بر اساس این نظریه افراد مبتنی بر این ایده بودند که اشخاص دارای تیپ شخصیتی نوع A ویژگی‌های همچون استرس، اضطراب، پرخاشگری و غیره را دارند که از جمله عوامل خطرناک بسیاری از بیماری‌ها هستند.

شما به عنوان یک شخصیت نوع A لازم است یاد بگیرید چگونه آرامش خود را حفظ کنید. سعی کنید در انجام کارها سرعت خود را کاهش دهید و از تکنیک‌های کاهش استرس کمک بگیرید. با این کار نه تنها یاد خواهید گرفت که آرامش خود را حفظ کنید بلکه به سلامتی خودتان نیز لطف بزرگی خواهید کرد. بخاطر داشته باشید که همه چیز نمی‌تواند آنطور که شما می‌خواهید باشد، پس بیش از اندازه سخت نگیرید…

ویژگی های شخصیت نوع B

افراد دارای ویژگی‌های شخصیت نوع B افرادی آرام هستند و از استراحت، موفقیت‌‌ها و دستاوردهای کوچک در مسیر زندگی لذت می‌برند. به ندرت تحت فشار روانی قرار می‌گیرند و اگر شخصی با این تیپ شخصیتی به عنوان یک مدیر در مجموعه‌ای باشد تقریباً هرگز از افراد پرخاشگر یا پروژه‌های سخت، ناامید نمی‌شود.

افراد با تیپ شخصیتی B افرادی آرام و صبور بوده که عموماً رقابتی نیستند. زیرا اغلب از روش ” گاهی پیروزی، گاهی شکست” استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که این افراد برنامه‌ریز هستند اما کمتر پیش می‌آید که از نتیجه برنامه‌ها استرس داشته باشند. حتی با وجود اینکه برنامه ممکن است طبق پیش بینی آنها به نتیجه نرسند!

منفی و مثبت شخصیت نوع B بودن

افراد دارای شخصیت نوع B عموماً افرادی واقع‌بین، پذیرنده، آسان گیر، تحمل پذیر، آرام، غیررقابتی و خلاق هستند و در جوانب منفی شخصیت آنها می‌توان به از خود راضی بودن، بی انگیزه بودن و بدقول بودن اشاره کرد.

 افراد نوع B معمولاً افرادی مدارا کننده و اجتماعی هستند. آنها همچنین در مورد موقعیت‌های کاری و زندگی مدارا و انعطاف پذیری بالایی دارند. به راحتی با تغییرات سازگار می‌شوند و در نتیجه می‌توانند عادت‌های بدشان را زودتر از افراد دارای شخصیت نوع A ترک کنند. تغییر هیچ اهمیتی برای شخصیت نوع B ندارد چراکه آن را فقط بخشی از زندگی می‌دانند.

افرادی با تیپ شخصیتی نوع B طبیعتاً اجتماعی هستند و از حضور در گروه‌های بزرگ لذت می‌برند. آنها اغلب افراد سرگرم کننده‌ای هستند و مردم عموماً دوست دارند در کنار افراد نوع B باشند. شخصیت‌های نوع B توانایی ابراز احساسات خود را دارند و هنگام گوش دادن یا صحبت، با دیدگاه‌های مخالف شخص مقابل را قضاوت نمی‌کنند.

آیا افراد دارای شخصیت نوع B بدقول هستند؟

افراد نوع B تمایل دارند کارها را به تعویق بیندازند زیرا بر این باورند که باید از زندگی لذت برد و نباید مدام بر یک هدف یا پروژه تمرکز کنند. همچنین اغلب آنها بیش از حد آرام تلقی می‌شوند و گاهی از طرف خانواده، دوستان و همکاران به دلیل رویکرد آرام خود در زندگی مورد انتقاد قرار می‌گیرند.

تفاوت های کلیدی بین شخصیت نوع A و نوع B

آزمون تیپ شخصیتی A و B

اگر نمی‌دانید تیپ شخصیتی شما از نوع A یا نوع B است، این پرسشنامه شخصیت A و B در اختیارتان قرار گرفته است تا به راحتی به آن پی ببرید. دریافت نمره پایین از این تست شخصیت A و B به منزله داشتن شخصیت نوع B و نمره بالا نشان از داشتن شخصیت نوع B است.

آیا از وجود تیپ‌های شخصتی C و D آگاه هستید؟ این دو تیپ شخصیتی نیز در ادامه دو تیپ شخصیتی A و B قرار می‌گیرند اما نیاز به تفکر و پژوهش‌های بیشتری برای شناسایی و تشخیص آنها داریم. برخی از آزمون میانگین نمراتی که در آزمون شخصیت A و B وجود دارند را نشانه این دو تیپ شخصیتی می‌دانند.

هر یک از آزمون‌های شخصیت شناسی که در این سایت قرار داده‌ایم می‌تواند در شناخت بهتر شخصیت فردی و اتخاذ تصمیم‌های مهم برای آینده و پیشرفت‌های زندگی شما بسیار سودمند باشد. اگر در رابطه با هر یک از آن سوالی داشتید حتما آن را با ما در میان بگذارید.

پرسش و پاسخ:

در این فرضیه شخصیتی نوع A و B ، شخصیت‌هایی که بیشتر رقابتی، سازمان یافته، بلندپرواز، بی حوصله، آگاه در مدیریت زمان و پرخاشگر هستند ، نوع A و شخصیت‌های آرام‌تر ، کمتر “عصبی”، توضیح دهنده هستند، شخصیت نوع B نامیده می‌شوند.

افراد دارای تیپ A افراد خودشیفته را جذب می‌کنند، اما رابطه بین این دو فاجعه است. خودشیفته‌ها دقیقاً می‌دانند چه کسانی را هدف قرار دهند. اغلب آنها به دنبال افرادی هستند که همدلی بالایی دارند.

چهار نوع شخصیت عبارتند از: محرک ، بیانگر ، دوست داشتنی و تحلیلی

اگر با شخصیت خودشیفته بحث کنید، می توانید انتظار پاسخی کوبنده را از او داشته باشید. هنگامی که با او صحبت می‌کنید و مرزهایی را تعیین می‌کنید ، آنها به خواسته‌های خودشان اهمیت می‌دهند. آنها همچنین ممکن است سعی کنند با شما به گونه‌ای رفتار کنند تا احساس گناه کنید یا باور کنید که شما فردی خودخواه و کنترل کننده هستید.

دیدگاه کاربران
  • محمد شاهسوندی 9 فروردین 1401

    ممنون از مقاله خوبتون. ممکنه در آزمون تیپ شخصیتی a و b دو تیپ شخصیتی را همزمان داشته باشیم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 9 فروردین 1401

      سلام. لطف دارید. ببینید وقتی دو یا چند تیپ شخصیتی از نظر قدرت در یک شخص برابر باشند، فرد دارای شخصیت تیپ X محسوب می‌‌شه

  • حامد کیخواهی 9 فروردین 1401

    چطور بفهمیم که تیپ شخصیتی فرد مقابلمون چیه؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 9 فروردین 1401

      سلام. برای شناسایی هر شخصیتی باید دو نکته را مد نظر قرار بدید یکی اینکه آیا آنها در اطلاعات و داده‌ها بهتر هستن یا در روابطشون؟ و یا اینکه درونگرا هستند یا برونگرا. البته باید توجه داشته باشید که اکثرا افراد دارای دو نوع اصلی و فرعی تیپ شخصیتی هستن

  • علی صاحبی 9 فروردین 1401

    آیا شخصیت های نوع A و نوع B می تونن باهم ازدواج کنند؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 9 فروردین 1401

      این دو گرایش متناقض به طرق زیبایی می‌تونند مکمل هم باشند و در نهایت شریک زندگی خودشون رو قادر می سازند تا به طور مؤثر نقایص خودش رو برطرف کنه. پس بله می تونند با هم ازدواج کنن

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *