آزمون سنجش میزان استرس

با استفاده از آزمون سنجش میزان استرس، علائم استرس ، اضطراب و افسردگی خود را با پرسشنامه آنلاین رایگان ما بررسی کنید و برای درمان آن از مشاوران مجرب کمک بگیرید.

فهرست مطالب

چرا استرس می‌گیرم؟

زندگی همه ما استرس‌زاست! آیا تاکنون به واکنشتان در برابر عوامل استرس‌زای زندگی دقت کرده‌اید؟ آیا از میزان تحمل لازم در برابر استرس و مشکلات زندگی برخوردار هستید؟ همه ما وقتی با یک موقعیت خاص مواجه می‌شویم، استرس شدید می‌تواند باعث هوشیارتر شدن ما شود و انرژی بیشتری را برای مقابله با آن به ما بدهد. اما وقتی واکنش ما نسبت به استرس برای مدت طولانی ادامه یابد می‌تواند آسیب‌های قابل‌ توجهی را به زندگی و سلامت ما وارد کند. در این مقاله با استرس و نحوه‌ی مقابله با آن آشا خواهید شد و در انتها می‌توانید با آزمون سنجش میزان استرس ما میزان آن را در شخصیت خودتان بررسی کنید.

جامع‌ترین تعریف از استرس

محققان و دانشمندان واکنش‌های بدن، نسبت به موقعیت‌های خطرناک را تحت عنوان استرس بیان می‌کنند. هنگامی‌که فرد در موقعیت‌های واقعی و یا غیرواقعی قرارگرفته و تهدیدی را حس می‌کند، واکنش‌های شیمیایی در بدن او رخ می‌دهد که در طی این واکنش‌ها می‌تواند از صدمات احتمالی که ممکن است به او وارد شود؛ جلوگیری کند. این مدل واکنش‌ها به‌عنوان واکنش‌های محافظتی و گریز از عوامل ناشناخته، شناسایی می‌شوند، که به آن‌ها واکنش‌های استرسی گفته می‌شود.

علائم جسمی و روحی استرس

ایجاد استرس می‌تواند در تمامی جنبه‌های زندگی فرد از جمله جنبه‌های عاطفی، جسمی، رفتاری و شناختی تأثیر بگذارد.

 این عوامل به وجود آورنده استرس می‌توانند در برخی موارد مبهم بوده و در برخی موارد به‌صورت آشکار خود را نشان دهند. چگونگی شناسایی علائم استرس می‌تواند از طریق آزمون‌های استرس پزشکی و آزمون سنجش میزان استرس آنلاین مشخص شود.

- نشانه‌های عاطفی استرس در فرد

چنانچه یکی از نشانه‌های کنترل، ناتوانی در آرام کردن ذهن، ناامید و آشفته شدن و احساس اعتمادبه‌نفس پایین، بی‌ارزشی و میل به‌تنهایی را در خود مشاهده کردید؛ باید بدانید که دچار استرس هستید.

- نشانه‌های جسمی استرس در فرد

علائمی همچون کمبود انرژی، سردرد، تپش قلب سریع، علائم افسردگی و بیماری‌های عفونی، تعرق شدید و غیره نیز از علائم جسمی وجود استرس در فرد است.

- نشانه‌های رفتاری استرس در فرد

برخی از نشانه‌های رفتاری مانند پرخوری یا بی‌اشتهایی، عدم مسئولیت‌پذیری، استفاده از مواد مخدر و وجود تیک‌های عصبی در دسته‌ی نشانه‌های رفتاری وجود استرس قرار می‌گیرند.

- نشانه‌های شناختی استرس در فرد

نگرانی‌های مداوم، عدم توانایی تمرکز، بدبین بودن، فراموشی و بی‌نظمی از جمله عواملی هستند که نشان از وجود استرس در فرد هستند.

پیامدهای وجود استرس در زندگی

اگر فردی در برخی از موارد از زندگی دچار استرس شود، جای نگرانی ندارد. اما ممکن است شما هم با واژه استرس مزمن آشنا شده باشید. استرس مزمن می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات زندگی فرد شوند. بیماری‌های قلبی عروقی، برخی از شرایط قاعدگی در زنان، مشکلات بهداشت روانی، بیماری‌های پوستی و مو، بیماری‌های دستگاه گوارش، چاقی و بسیاری دیگر از بیماری‌ها می‌توانند از پیامدهای ناگوار جود استرس در فرد باشند.

چه عواملی باعث ایجاد استرس در زندگی می‌شود؟

عوامل استرس‌زا معمولاً در دو دسته‌بندی قرار می‌گیرد. عوامل استرس‌زای منفی و عوامل استرس‌زای مثبت.

وقایعی مانند از دست دادن شغل، مسائل خانوادگی و … در دسته عوامل استرس‌زای منفی و عواملی مانند ازدواج، تغییر شغل، تولد فرزند و… در دسته عوامل استرس‌زای مثبت قرار خواهند گرفت. پاسخ هر فرد نسبت به این عوامل می‌تواند به بخشی از شخصیت او بازگردد. شناسایی این بخش‌ها به‌راحتی  از طریق تست استرس و اضطراب انجام می‌شود.

آزمون سنجش میزان استرس

نظریه مقابله با استرس برای نخستین بار توسط توبین معرفی شد. در این خصوص او پرسشنامه تست استرس را به‌گونه‌ای طراحی کرد که امروزه دارای اعتبار بالایی است. مطابق با این آزمون سنجش میزان استرس، ممکن است از چهار مؤلفه اصلی که به ترتیب، راهبرد رویارویی هیجان مدار، راهبردهای اجتنابی هیجان مدار، راهبردهای رویارویی مسئله مدار و راه بردهای اجتنابی مسئله مدار هستند، برای مقابله با استرس استفاده کنید. این ۴ راهبرد به دو بخش تقسیم می‌شود که در اصل ۸ بعد مقابله با استرس را می‌سازند. با انجام آزمون سنجش میزان استرس به‌راحتی هر یک از این ۸ بعد متناسب با شخصیت و پاسخ‌های فرد سنجیده خواهند شد. این هشت بعدی به ترتیب عبارتند از:

راه‌های مقابله با استرس

استفاده از هرکدام از این سبک‌ها بسته به میزان استرس و ماهیت فعلی استرس‌زای فرد می‌تواند اثربخشی متفاوتی را ایفا کند. بنابراین افراد به شیوه‌ای مختلف از راهبردهای مقابله با استرس استفاده خواهند کرد. چنانچه دقت کرده باشید دو راهبرد اصلی مقابله با استرس وجود دارد که یا بر اساس راهبرد رویاروی خواهد بود و  یا بر اساس راهبرد اجتنابی. در سبک مقابله‌ای فرد سعی می‌کند که بر روی مسئله متمرکز شود و برای این کار  به بررسی تجربیات پیشین خود و دیگران و یا تحلیل وضعیت فعلی می‌پردازد. به‌این‌ترتیب خودش تلاش می‌کند تا علت پریشانی‌اش را برطرف سازد. در مقابل آن در سبک مقابله‌ای فرد تلاش می‌کند تا بیشتر از خود مشکل، روی هیجانات متمرکز شود و به‌این‌ترتیب به سراغ رفتارهایی مانند سرزنش کردن، خیال‌پردازی و… می‌رود. شاید به این فکر کنید مقابله مسئله مدار می‌تواند بهتر از مقابله هیجان مدار باشد اما باید بدانید که هر فرد، در تمامی زمان‌ها قادر به تغییر اوضاع خود نخواهد بود. بنابراین بهتر است به سراغ راه دیگری برای مقابله و مدیریت استرس برود.

پرسش و پاسخ:

مکانیسم‌های مقابله را می‌توان به سه نوع کلی طبقه‌بندی کرد:

۱) ارزیابی متمرکز ، که بر اندیشه مرتبط با عامل استرس‌زا تأثیر می‌گذارد.

۲) متمرکز بر مشکل، که بر خود عامل استرس‌زا تأثیر می‌گذارد.

۳)متمرکز بر احساسات ، که بر احساسات مرتبط با عوامل استرس‌زا تأثیر می‌گذارد. مکانیسم‌های مقابله با استرس می‌تواند در یکی از دو جنبه مثبت یا منفی قرار بگیرد.

فعالیت داشتن نخستین راه مقابله با استرس است. تقریباً هر نوع فعالیت بدنی می‌تواند به عنوان یک عامل برای کاهش استرس عمل کند. فعالیت بدنی می‌تواند اندورفین‌ها و سایر مواد شیمیایی عصبی طبیعی را تقویت کند که باعث افزایش حس خوب در شما می‌شود.

دیدگاه کاربران
  • محمد شاکری 10 فروردین 1401

    سلام. ممنون از مطالب مفیدتون. آیا اضطراب امتحان یه مورد نادر هست؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      سلام وقت شما هم به خیر. اضطراب شدید امتحان، اگرچه یک مورد نادر هست، اما میتواند یک مشکل بزرگ هم باشه. جالب هست بدونید که تقریباً همه دانش آموزان در زمان امتحان تا حدودی دچار اضطراب یا استرس هستند و اینکه هر سطحی از اضطراب می‌تونه بر عملکرد شما در امتحان تأثیر منفی داشته باشه.

  • زینب غلامی 10 فروردین 1401

    سلام با توجه به آنچه گفته شد چطور می تونیم یک زندگی با استرس کمتر داشته باشیم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      سلام. سعی کنید که یک روال را در زندگی دنبال کنید. رژیم غذایی مطلوب داشته باشید، زود از خواب بیدار شوید، لیستی از موارد خوشحال کننده و خوش‌بینانه تهیه کنید، چالش‌های خود را بپذیرید و با آن روبرو شوید. مراقب سلامتی خودتان باشید. مدیتیشن کنید و از حواس‌پرتی پرهیز کنید.

  • علی فرهادی 10 فروردین 1401

    وقت خوش. چگونه می تونیم به طور کامل از اضطراب رهایی پیدا کنیم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      وقت شمام بخیر. بیشتر اوقات ، هنگامی‌که رویدادی که باعث ایجاد اضطراب میشه را برطرف کنیم، اضطراب از بین میره و ممکنه بتونید به تنهایی آن رو مدیریت کنید. ولی اگر شما دارای اختلال اضطرابی هستی، ممکنه اینطور نباشه. علائم شما ممکنه ادامه پیدا کنه یا حتی بدتر بشه. بهترین راه کمک گرفتن از یک مشاور خوب هست

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *