آزمون سنجش میزان تمرکز

آزمون میزان سنجش تمرکز ساده‌ترین راه یافتن درصد تمرکز شما در انجام کارها است، برای نمایش پاسخ لطفاً تست را انجام دهید.

فهرست مطالب

اگر دچار اختلال حواس و یا عدم تمرکز هستید این مقاله را بخوانید و آزمون سنجش میزان تمرکز را انجام دهید.

واژه تمرکز در معنای لغوی فشردگی یک مجموعه، تراکم و چکیده بوده و در اصطلاح به معنای حفظ و نگهداری و زوم بودن حواس بر روی یک موضوع معین است. در اصل بدون وجود تمرکز حواس یادگیری افراد هیچ ثمره خاصی نخواهند داشت. توانایی تمرکز در همه افراد وجود دارد چراکه این امری نسبی بوده و تنها در شرایط نادر افراد می‌توانند ادعا کنند که حواس پرت هستند و یا همیشه تمرکز حواس آن‌ها به خوبی کار می‌کند.

 ممکن است شما هم مانند من اغلب اوقات به عدم تمرکز در انجام کارهای خود توجه کرده باشید. بارها اتفاق افتاده است که سوالاتی همچون: چرا گاهی در انجام مطالعه و امور دیگر تمرکز خود را از دست می‌دهیم؟ در ذهنمان روشن شده است. به همین دلیل به سراغ استفاده از تست میزان تمرکز و آزمون دقت و ریزبین خواهیم رفت! این جمله تست‌ها می‌توانند به دلیل رساندن ما به پاسخ این سوال‌ها مهم باشند اما در علم روانشناسی، روانشناسان در پاسخ به این پرسش می‌گویند که حواس پرتی یا کمبود تمرکز یک پدیده ذهنی نسبت به یادگیری و فعالیت در مغز انسان است.

توجه و تمرکز یکی از ویژگی‌های مهم ذهن

باید بدانید که ذهن شما همیشه سعی دارد در حالت یادگیری و مرور اتفاقات باشد و در این صورت خود را همیشه درگیر و مشغول می‌کند؛ بنابراین اگر سعی کنید که کاری را انجام دهید ذهن شما این پدیده را حس کرده و سعی می‌کند تا در محیط فکری که ایجاد شده متمرکز و هوشیار باشد. در مقابل آن اگر در حین انجام عمل ذهن درگیر نشود دچار حواس پرتی خواهید شد و نیاز دارید تا با انجام آزمون سنجش میزان تمرکز آن را از رفتن به سمت حواس پرتی بازدارید.

آیا ایجاد تمرکز در افراد اکتسابی است؟

مطابق با آنچه در افکار عمومی رواج دارد، تمرکز و توجه در شخص یک امر ذاتی بوده و تغییر آن غیر ممکن خواهد بود؛ اما آنچه که در حقیقت وجود دارد این است که تمرکز یک امر اکتسابی است و فرد باید برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب از افزایش تمرکز، در جهت پرورش آن بکوشد. با داشتن یک هوش عادی نیز می‌توانید با انجام تمرین‌های افزایش تمرکز و تست تمرکز و توجه به این مهم دست یابید. این مسئله نشان می‌دهد که هیچ کس به طور ذاتی آدم حواس‌پرتی نیست و تنها ذهنیت‌های نادرست هستند که باعث می‌شوند فرد نتواند از تمرکز بالا برخوردار شود.

منشأ عدم تمرکز درونی است یا بیرونی؟

در تمامی افراد عدم تمرکز می‌توانند منشأ ذهنی و درونی یا محیطی و بیرونی داشته باشد. چنانچه این اختلال تمرکز پیش‌آمده در فرد ناشی از اشکالات فکری انسان و اندیشه‌هایی باشد که موانعی را در سر راه توجه و تمرکز او ایجاد می‌کند، عدم تمرکز و حواس پرتی درونی و ذهنی نامیده می‌شود. به عنوان نمونه مواردی از جمله غم، نگرانی، درد، شادی، خشم، سردرد، گرسنگی و تشنگی و … در دسته منشاء درونی و ذهنی قرار می‌‌گیرند. عواملی همچون صداهای ناهنجار، روشن بودن وسایل رسانه‌ای صوتی و تصویری، نور شدید و ضعیف و… که از تحریکات محیط پیرامون هستند و می‌توانند در توجه افراد اختلال ایجاد کنند، از منشاء های بیرونی و محیطی در عدم تمرکز شناخته می‌شوند.

اما طبق آنچه تا کنون مطالعه شده است، بیشترین علل عدم تمرکز انسان ریشه درونی دارد و به طبیعت فرد و حالات روحی و روانی او باز می‌گردد. حواس پرتی و عدم تمرکزی که مربوط به منشأهای بیرونی باشد آسان‌ترین عواملی هستند که می‌توانیم در برطرف کردن آن‌ها بکوشیم. در مقابل برطرف کردن منشاءهای درونی و ذهنی جزء کارهایی هستند که به سختی در ایجاد تمرکز می‌توانیم آن‌ها را برطرف کنیم

راه های تقویت تمرکز حواس کدام است؟

کلید اصلی و اساسی درک و فهم مطالب، تمرکز حواس در هنگام مطالعه است. رسیدن به کلید اساسی تمرکز حواس نیز استفاده از روش‌هایی است که موجب تقویت و پرورش مهارت‌های لازم برای این ویژگی می‌شوند و ضروری نیز خواهند بود. می‌دانیم که بدون وجود تمرکز حواس فهم مطلبی که ممکن است زمان کمی را نیاز داشته باشد، ساعت‌ها زمان می برد. در پی آن موضوع یا به درستی فهمیده نمی‌شود و یا اثر مثبتی ندارد! بنابراین استفاده از رویه‌هایی همچون طرح سوال، یادداشت مطالب فراموش شده و حواس پرتی، خواندن اجمالی، ورزش کردن و… می‌تواند در روند بهبود تمرکز و توجه مفید باشد.

کاربرد آزمون سنجش میزان تمرکز

با پیشرفت فناوری و به روز شدن لوازم، تفکر افراد خیلی کمتر به سمت نوشتن و انجام کارهای روزمره‌ای می‌رود که تمرکز حواس آن‌ها را در پی داشته باشد؛ بنابراین اینکه ما هر روز به این مسئله برسیم که دچار عدم تمرکز و توجه شده‌ایم و در انجام برخی امور روزمره نیز حواس پرت هستیم، امری طبیعی و البته بسیار مشکل بزرگی خواهد بود. راه‌های زیادی در تشخیص و سنجش میزان تمرکز حواس وجود دارد که به کاربردن آزمون سنجش میزان تمرکز می‌تواند یکی از راه‌های ساده‌ای باشد که در مدت زمان کوتاه و از طریق اینترنت می‌توانید در هر کجایی که هستید به آن مراجعه کنید.

با پاسخ به پرسشنامه آزمون سنجش میزان تمرکز حواس می‌توانید به دلیل و یا دلایل اصلی عدم تمرکز در خود برسید. چراکه به گونه‌ای طراحی شده است تا تمامی جوانب حسی و شخصیتی فرد را در نظر بگیرد. در پایان نیز پاسخ نامه آزمون سنجش میزان تمرکز برای شما نمایش داده خواهد شد و می‌توانید به راحتی به حل این مشکل بپردازید.

پرسش و پاسخ

علائم رایج مربوط به مسئله تمرکز می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

ناتوانی در انجام کارهای روزمره

بی‌قرار بودن

کدر شدن ذهنی یا “مه مغزی”

مشکل در به خاطر سپردن مواردی که چندی پیش اتفاق افتاده است

ناتوانی در تصمیم‌گیری      

کمبود انرژی

انجام اشتباهات و بی‌دقتی

فراموش کردن جلسات، مهلت‌ها یا قرارهای مهم

مشکل در تمرکز برای اکثر افراد اتفاق می‌افتد و  یک امر عادی و دوره‌ای است. عواملی مانند خستگی و استرس عاطفی می‌تواند باعث ایجاد عدم تمرکز در اکثر افراد شود. تغییرات هورمونی مانند تغییراتی که در دوران یائسگی یا بارداری تجربه می‌شوند  نیز می‌تواند بر نحوه تفکر و تمرکز ما تأثیر بگذارد.

علائم مه مغزی می‌تواند شامل احساس خستگی ، بی‌نظمی یا حواس‌پرتی باشد. فراموش کردن کاری که در حال انجام است؛ صرف زمان طولانی برای انجام یک کار ؛ تجربه سردرد ، مشکلات حافظه و عدم وضوح ذهنی از مواردی است که نشان از وجود مه مغزی در افراد است.

دیدگاه کاربران
  • محمد ناصری 11 فروردین 1401

    سلام و خسته نباشید. چطور بفهمیم که دچار مشکل تمرکز هستیم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 11 فروردین 1401

      سلام و درود. علائمی مانند مشکل در حفظ توجه و حواس‌پرتی به‌راحتی توسط محرک‌های داخلی یا خارجی، مشکل در ماندن در کار ، پرش از یک کار به وظیفه دیگر بدون اتمام کار، تعلل در کار، مشکلات مربوط به سازمان‌دهی اطلاعات، مشکل تمرکز و اجرای وظایف به‌ویژه هنگامی‌که آن‌ها خسته‌کننده هستند و امثال این‌ها می‌تواند گواه وجود مشکل تمرکز باشد.

  • احمد صاحب 11 فروردین 1401

    ممنون از مطالب مفیدتون. چطور می تونم تمرکزم رو افزایش بدم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 11 فروردین 1401

      سلام و خواهش می‌کنم. بهتر است که زمانی از روز خود را به انجام بازی‌های فکری اختصاص دهید و در کنار آن خواب خود را بهبود بخشد، ورزش کنید، استراحت کافی داشته باشید، به موسیقی گوش کنید و مدیتیشن را امتحان کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *