آزمون هوش احساسی

آزمون هوش هیجانی فرد را از نظر احساسی و توانایی ارزیابی می‌کند. این آزمون به گونه‌ای طراحی شده است که ادغامی از تعبیر دقیق حالات هیجانی افراد و درک دقیق هیجانات شخصی باشد.

فهرست مطالب

چرا آزمون هوش احساسی!

شاید شما هم شنیده باشید که آنچه امروزه از ضریب هوشی افراد مهمتر است هوش احساسی یا  EQ است. این پارامتر در شخصیت افراد در واقع میزان علاقه آنها به یادگیری را نشان می‌دهد. به طور کلی هوش هیجانی هر فرد شامل توانایی درک و مدیریت احساسات آن فرد خواهد بود. با این حال آیا می‌توان میزان هوش هیجانی افراد را اندازه گرفت ؟

همانگونه که می‌دانید آزمون‌های IQ آزمون‌هایی شناخته‌ شده برای میزان ظرفیت یادگیری افراد هستند. با این‌ وجود آزمون‌های هوش هیجانی ساختار پیچیده‌تری نسبت به این آزمون‌ها را دارند. با پیشرفتی که در علم روان‌شناسی صورت گرفته است، امروزه بسیاری از آزمون‌های رایگان EQ در دسترس عموم مردم قرار دارند اما همانگونه که در ادامه توضیح خواهیم داد، این آزمون‌ها توانایی انتقال دقیق شخصیت را نخواهند داشت و تنها شناخت جزئی از شخصیت فرد را در اختیار قرار می‌دهند.

در این مقاله سعی داریم تا به بررسی تست‌های هوش احساسی بپردازیم و به شما کمک کنیم تا بتوانید به نتیجه مطلوبی دست یابید. امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار بگیرد!

خصوصیات هوش احساسی بالا چیست؟

بیشتر دانشمندان بر این باور هستند که هوش احساسی یکی از ضروریات برای ایجاد جوامع سالم است. اهمیت این پژوهش به حدی است که می‌توان آن را ضمانتی برای موفقیت در روابط انسانی در محیط‌های کاری و اجتماعی دانست.  هوش احساسی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی انسان است که بر نحوه برخورد او در تمامی روابطش موثر خواهد بود.

تا سال ها پیش تصور می­شد که هر چه فرد از بهره هوشی بیشتری برخوردار باشد، توانایی او در درک و حل مسائل بیشتر است و به نوعی یک معیار برای تشخیص قابلیت­های فردی و سنجش میزان موفقیت او در زندگی محسوب می­شد. اما آنچه که اهمیت دارد غیرقابل اندازه­گیری بودن هوش هیجانی یا هوش احساسی است. چرا که تنها راه شناسایی این هوش در افراد، توانایی آنها در خودشناسی و روابط اجتماعی قوی است.

خصوصیات هوش احساسی بالا چیست؟

7 مشخصه اصلی هوش احساسی

۱- تمامی اطرافیانتان را به یک چشم می­بینید

اگر فردی هستید که به میزان درونگرایی و برونگرایی اطرافیانتان به یک چشم نگاه می­کنید ، دارای یک هوش احساسی بسیار بالا هستید که سعی دارید در رابطه با دیگران به شناخت بیشتری از آنها برسید. از این رو شما سعی می­کنید که احساسات دیگران را به خوبی درک کنید و برای آنها اهمیت قائل شوید.

۲- احساسات خود را کامل و صریح بیان می کنید

یکی از ویژگی­های اصلی هوش احساسی EQ  توانایی درک و بیان احساسات است.  تنها درصد کمی از مردم توانایی شناخت ماهیت احساسات خود را دارند.  شما می‌دانید که ضعف در این مسئله می­تواند منجر به بروز مشکلات بزرگتری شود.  اغلب سوءتفاهم­های به وجود آمده در زندگی خصوصی و اجتماعی افراد حاصل عدم شناخت کافی از احساسات و توانایی بیان آنها است. به همین دلیل است که در اجتماع ما شاهد رفتار ها و انتخاب‌های نادرست افراد هستیم.

اگر فرد دارای هوش احساسی زیادی باشد می­تواند به راحتی احساساتش را کنترل کند و  واژه­های بسیاری را برای بیان آن به زبان آن بیاورد.

هرچه واژه انتخاب شده برای بیان احساسات فرد دقیق تر باشد و بتواند تشخیص بدهد که به چه علت این حس درونی ایجاد شده و اینکه برای برطرف­سازی این حس چه عملی باید انجام دهد، نشان دهنده‌ی ویژگی هوش حسی بالاتر فرد است.

۳- توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف

آشنایی با میزان توانایی انجام کارها و آگاهی از نقاط قوت یکی دیگر از اصول هوش احساسی بالا است. تکیه کردن بر نقاط قوت و شناسایی نقاط ضعف امکان را در اختیار فرد قرار می‌دهد تا به راحتی مسیر موفقیت خودش را طی کند.

۴- هیچ کس نمی­تواند شما را آزار دهد

زمانی که شما دارای یک درک عمیق از شخصیت خود هستید به راحتی می­دانید که چه اصولی در زندگیتان دارای اهمیت است. از این رو برای دیگران بسیار مشکل است که بتوانند باعث خشم شما شوند. اعتماد به نفس شما به شدت زیاد است و نسبت به مسائل تعصب خاصی ندارید.

۵- تغییر شرایط برای شما لذت بخش است

انعطاف­پذیری و پذیرش شرایط جدید یکی از نقاط قوتی است که نشان می­دهد افراد به لحاظ احساسی از هوش بالایی برخوردار هستند. آنها عقیده دارند که نترسیدن از تغییر باعث بهتر شدن شرایط انسان می­شود و در نتیجه آن موفقیت را تجربه می‌کنند. هوش هیجانی توانایی جستجو و برنامه­ریزی برای حصول تغییرات را در این افراد به شدت افزایش می‌دهد.

۶-  عدم توجه به کمال گرایی

اگر شما فردی باشید که به دنبال دستیابی به کمال در مسیر زندگی هستید و پذیرفته­اید که هیچ انسانی از بدو تولد کامل نیست، می­توانید خود را شخصی دارای هوش احساسی بدانید. افرادی که به شدت به کمال‌گرایی علاقه دارند و آن را مهم می­دانند همیشه احساسی از رنج در رابطه با شرایط خود خواهند داشت. توجه به این موضوعات باعث می‌شود تا افراد برای رسیدن به هدفشان از تلاش کردن دست بکشند و بیشتر وقت خود را صرف سرزنش کردن خود کنند.

۷-  هیچ کس نمی‌تواند مانع خوشحالی من شود

افرادی که سعی می­کنند شادی و خوشحالی خود را در دیگران جستجو نکنند، یکی از ویژگی­های هوش احساسی را دارند. زمانی که فرد دارای هوش عاطفی بالا باشد اجازه نمی‌دهد که هیچ عامل بیرونی مانع از ایجاد حس خوشحالی و از بین رفتن آن شود. این افراد نیز همانند سایرین در مقابل رفتار دیگران واکنش­هایی را نشان می‌دهند. این واکنش ها به نحوی است که او خودش را با دیگران مقایسه نمی‌کند.

7 مشخصه اصلی هوش احساسی

آزمون هوش احساسی یا هوش هیجانی چیست؟

خب،  برخلاف نام آزمون هوش هیجانی، این آزمون دارای یک طراحی متفاوت است. منظور از این تفاوت ، سوالاتی است که بر اساس گروهی از مهارت­ها طراحی شده­اند و به فرد کمک می­کند تا برای حل مشکلات احساسی خود آنها را به کار بگیرد. بنابراین با توجه به آنچه که محققان و روانشناسان پیشگام در زمینه تحقیقات روانشناسی بیان کرده­اند هوش احساسی یک توانایی متمایز است که می‌تواند به طور عینی اندازه‌گیری شود.

آزمون هوش احساسی یک ارزیابی مبتنی بر مهارت است که بر اساس طبقه­بندی چهار عامل دانیل گلمن طراحی شده­اند. به گفته گلمن، هوش هیجانی از چهار جزء: خودآگاهی، آگاهی اجتماعی، خود مدیریتی و مدیریت روابط تشکیل شده است.

شما با انجام آزمون هوش احساسی آنلاین ما می­توانید، تفسیر تمامی 4 جزء نامبرده در خصوص خودتان را به راحتی دریابید.

جمع بندی

بنابر آنچه گفته شد شناسایی احساسات درونی و برونی و بروز آنها یکی از ضروریات زندگی هر فرد برای دستیابی به خواسته¬ها و کمالات مد نظر خود است. انجام تست آنلاین هوش هیجانی یا همان هوش احساسی این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد که به درستی بتوانید تمام ویژگی¬های گفته شده را در خود جستجو کنید و برای بهبود شرایط فعلی تلاش کنید.

پرسش و پاسخ

IQ مهمتر است یا EQ ؟

در کتاب هوش هیجانی ، نویسنده و روانشناس دانیل گلمن پیشنهاد کرد که EQ (یا ضریب هوش هیجانی) در واقع مهمتر از IQ است.در واقع او می گوید که چندین هوش در افراد وجود دارد و آنها ممکن است در تعدادی از این زمینه ها نقاط قوت داشته باشند.

برای یک مدیر سازمان IQ اهمیت بیشتری دارد یا EQ؟

با شناختی که امروزه مدیران از محیط های اداری و شرکت  ها بدست آورده اند، بیشتر آن ها در زمان استخدام افراد، در ابتدا میزان EQ و سپس میزان IQ افراد را مدنظر می گیرند.

چرا هوش احساسی و ضریب هوشی مهم هستند؟

هوش احساسی یا EQ ، توانایی ما را در تشخیص ، تمایز و مدیریت احساسات خود و دیگران تعیین می کند. در مقابل آن IQ نمره های مدرسه و محل دانشگاه برای ادامه تحصیل را تعیین می کند که عموماً بر روی اولین شغل ما تأثیر می گذارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *