آزمون سنجش میزان انتقادپذیری

آزمون سنجش میزان انتقاد پذیری به شما کمک میکند تا با یکی از مهمترین قسمتهای اصلی شخصیت خود در علم روانشناسی آشنا شوید

فهرست مطالب

آیا من انتقادپذیر هستم؟

آیا شما هم جزو افرادی هستید در زمان ارزیابی دچار استرس و ترس می‌شوید یا اینکه با داشتن کمی حس وظیفه‌شناسی و حرفه‌ای بودن در کارتان در برابر بازخوردهای منفی از سمت مدیران شرکت، احساس می‌کنید که مجبور هستید تا در برابر انتقاد آن‌ها صبوری به خرج دهید؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که می‌خواهید عادات بدتان در زمینه انتقاد پذیری را اصلاح کنید و از بهبودی شخصیت خود، توانایی پذیرش و استفاده مؤثر از انتقادات سازنده بهره ببرید؛ اگر جوابتان به این سوالات بلی است نیاز دارید تا با انجام آزمون سنجش میزان انتقادپذیری به آن برسید.

اینکه بدانید چه کاری را اشتباه و چه کاری را می‌توانید به بهترین نحو انجام دهید، به شما این امکان را می‌دهد به بهترین پتانسیل شخصیتی خود برسید. بدیهی است که برخی از افراد به‌طور هدفمند از انتقاد به‌عنوان ابزاری برای صدمه زدن و توهین استفاده می‌کنند، اما این‌گونه قضاوت‌های مخرب سازنده تلقی نمی‌شوند و بنابراین در این آزمون سنجش میزان انتقادپذیری کاربرد ندارند. پیش از هر چیز سعی می‌کنیم تا شما را با مفهوم اصلی انتقادپذیری آشنا کنیم و بعد از آن از شما دعوت می‌کنیم تا در تست میزان انتقادپذیری شرکت کنید.

آیا من انتقادپذیر هستم؟

بیان ساده می‌توانیم بگوییم انتقادپذیری یکی از صفات نیکو در شخصیت افراد است. انتقادپذیری از نظر روانشناسی نشان‌دهنده وجود خصلت‌های خوبی در شخصیت افراد خواهد بود. عنوان مثال اگر فردی انتقادپذیر باشد او دارای تحمل بالایی در برابر سخن و نقد دیگران خواهد بود و در پی ساختن شخصیت برجسته‌ای از خود است.

مهارت انتقاد پذیری چیست

در وهله اول بدانید که روحیه انتقاد پذیری و نقد کردن به معنای کم ارزش جلوه دادن و زیر سؤال بردن شخصیت افراد نیست. بلکه افرادی که نقد می‌کنند در جهت بهتر شدن آنچه اتفاق افتاده و تحلیل سازنده آن عمل می‌کنند. مهارت انتقاد پذیری به این معناست که سعی کنید تا بدون دلیل چیزی را نپذیرید و بدون دلیل هم آن را رد نکنید.

در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها اغلب کارکنان در خصوص موضوعات و مسائل درون سازمانی آگاه هستند اما شجاعت بیان حقیقت را ندارند و یا ترسی از رئیس و یا سرپرست خود دارند. این یک موضوع ساده از مهارت انتقاد پذیری است که در دو جانب متفاوت کاملاً آشکار شده است. کارمندی که ترس از انتقاد کردن دارد و رئیسی که انتقاد پذیر نیست؛ اما آنچه در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که نظرات، دیدگاه، ایده‌ها و اطلاعات افراد درون سازمان می‌تواند در ارائه روش‌های سازنده جهت بهبود کار و پیشرفت سازمان باشد. به همین هر دو طرف موضوع باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب در کار به ضعف‌های خود در این زمینه مراجعه و آن‌ها را برطرف کنند.

چرا باید انتقادپذیر باشیم

درصورتی‌که انتقادپذیری مؤثر باشد نتایجی مانند رابط کاربری مناسب، تقویت سلامت فکری و روحی، رضایت شغلی و تضمین موفقیت برای فرد را به دنبال دارد. همچنین برای داشتن یک جامعه پویا انتقادپذیری می‌تواند یکی از پایه‌های پیشرفت آن باشد؛ بنابراین داشتن روحیه انتقادپذیری برای داشتن یک زندگی سالم و موفق می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

چگونه در محل کار انتقادپذیر باشیم

بدون هیچ‌گونه تردیدی باید بدانید که در محیط کار به‌عنوان یک کارمند و یا مدیر باید برخی از مسائل را تحمل کنید. از مهم‌ترین گزینه‌ها برای یک فرد انتقادپذیر بودن است؛ به بیان دیگر اگر می‌خواهید یک فرد موفق باشید باید روحیه پیشرو داشته باشید و بدانید وقتی شما به یک کارمند سطح بالا یا یک مدیر تبدیل می‌شوید، تمامی کارهای شما زیر ذره‌بین قرار خواهند گرفت و انتقادات به سمت شما جاری خواهد شد. در یک حالت خوش‌بینانه انتقاد کردن مؤثر و انتقادپذیری اهمیت زیادی برای موفقیت سازمان به همراه خواهد داشت.


انتقادپذیری از نظر روانشناسی

ارزشیابی عملکرد، خدمت‌رسانی به مشتریان، کنترل کیفیت و مشارکت در گروه‌های کاری در انتقادپذیری از نظر روانشناسی در صورتی می‌تواند مفید واقع شود که برای آن‌ها پاسخ خوبی به انتقادپذیری و انتقاد کردن وجود داشته باشد.

اگر انتقادپذیری در خصوص موضوعات پیچیده و مشکل باشد، می‌تواند بسیار خطرناک و تخریب‌کننده صورت گیرد. مواردی که انتقاد به‌صورت ضعیف انجام شود نیز می‌تواند منجر به شکست به افراد و سازمان‌ها گردد. در مقابل آن انتقادی که آگاهانه و خردمندانه انجام پذیرد شکوفایی و رشد سازمان و افراد را به همراه دارد. توجه به این نکته می‌تواند نقش پر رنگی را روابط اجتماعی افراد ایفا کند که بسیار قابل توجه است.

آزمون سنجش میزان انتقاد پذیری

با انجام آزمون سنجش میزان انتقاد پذیری می‌توانید روحیه نقد پذیری خود را در زمینه‌هایی همچون ایجاد روابط کاری مناسب، ایجاد عزت‌نفس، سلامت فکری و روحی، عملکرد میزان بهره‌وری، روحیه رقابتی و غیره را بسنجید.

انتقادپذیر بودن نقش عمده‌ای را در روابط کاری و اجتماعی ما ایفا می‌کند. به صورتی که از انتقادها می‌توانیم جهت تحرک، بیان نیاز و خواسته‌ها استفاده کنیم.

آزمون سنجش میزان انتقادپذیری با توجه به دقیق‌ترین روش‌ها و حساس‌ترین ویژگی‌های شخصیتی افراد طرح‌ریزی‌شده است. بهتر است در زمان پاسخ به پرسشنامه تست میزان انتقادپذیری به منظور دریافت دقیق‌ترین نتایج، لطفاً تا حد امکان صادقانه به هر سؤال پاسخ دهید.

پس از اتمام آزمون نیز یک گزارش فوری همراه با نمودار و تفسیر شخصی از خودتان را بر اساس نمرات کسب شده در آزمون دریافت خواهید کرد.


مرجع مقاله

جمع بندی

انجام آزمون‌های خودشناسی یکی از سریع‌ترین راه برای داشتن بهترین روحیه در زمینه انتقادپذیری است. بسته به نوع فعالیت و روش زندگی شما، با پاسخی که به پرسش‌ها می‌دهید می‌توانید برای بهبود میزان انتقادپذیری خود تلاش کنید.

پرسش و پاسخ:

نمونهای از انتقاد چیست؟

تعریف انتقاد عبارت است از ابراز مخالفت یا تجزیه و تحلیل ادبی چیزی با نگاهی دقیق به جوانب مثبت، منفی و مزایای آن. وقتی به کسی می‌گویید تنبل است، این نمونه‌ای از انتقاد از او است.

حساسیت بیش از حد به انتقاد به چه معناست؟

حساسیت نسبت به انتقاد نه تنها واکنش فرد در برابر بازخورد انتقادی، بلکه توانایی فرد در درک و تفسیر انتقاد را نیز توصیف می‌کند.

انتقاد چگونه بر شما تأثیر میگذارد؟

اگرچه هر دو شکل ایده‌ها، شخصیت یا توانایی شما را به چالش می‌کشند، اما وقتی کسی انتقادات مخربی را مطرح می‌کند، می‌تواند به غرور شما آسیب برساند و تأثیرات منفی بر عزت نفس و اعتماد به نفس شما بگذارد.  انتقاد مخرب می‌تواند در برخی موارد منجر به خشم و یا پرخاشگری شود.

دیدگاه کاربران
  • حمید صلواتی 10 فروردین 1401

    سلام و درود. آیا واقعاً انتقاد مفید است؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      درود همراه عزیز. اول از همه، انتقاد به ما کمک می کند تا دید جدیدی به ما بدهد و چشم ما را به روی چیزهایی باز می‌کند که ممکن است نادیده گرفته باشیم یا هرگز به آنها توجه نکرده‌ایم. خواه نقد و بررسی اثر شما باشد، انتقاد و بازخورد سازنده می‌تواند با روشن ساختن و فرصت بهبود به شما کمک کند

  • شیوا ابراهیمی 10 فروردین 1401

    سلام. آیا می‌توانیم انتقاد را عملی تنها مثبت و یا تنها منفی بدانیم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      سلام. همان‌طور که بیان شد انتقاد لزوماً به معنی “یافتن عیب” نیست، اما اغلب افراد این کلمه را در برابر تعصب قرار می‌دهند، بنابراین مهم نیست که مثبت یا منفی باشد.

  • محمد صادقی 10 فروردین 1401

    سلام وقت به خیر .چرا وقتی از من انتقاد می‌کنند گریه می‌کنم؟

    • مدیر واحد دیجیتال مارکتینگ 10 فروردین 1401

      سلام سپاس. ببینید برای افراد بسیار حساس، این واکنش‌ها به‌صورت عمیق در مغز ایجاد شده است. وقتی بازخورد منفی دریافت می‌کنیم، ریشه در “مغز احساسی” خود داریم، که “مغز متفکر” ما را دور می‌زند. “مغز احساسی” جایی است که بانک اطلاعاتی ما از محرک‌ها و خاطرات احساسی گذشته ذخیره می‌شود. جایی برای نگرانی نیست چون با انجام این تست و کمک از مشاوران ما می‌توانید این گزینه را از شخصیت خود سازید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *