تست نئو چه اطلاعاتی در خصوص ازدواج و زندگی مشترک به ما می‌آموزد؟

تست نئو معتبرترین تست پیش از ازدواج

تست پنج عامل شخصیتی یا تست نئو از معروف‌ترین تست‌های روانشناسی است که در مشاوره‌های پیش از ازدواج و زندگی مشترک یا فرایندهای استخدامی‌برای سازمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطابق با نظریه روانشناسان شخصیت هر فرد دارای پنج بعد اصلی است که در تئوری پنج عامل نئو به صورت برون گرایی، سازگاری، وجدان، مسئولیت پذیری، روان رنجوری و پذیرش معرفی می‌شود.

 انواع مختلفی از تئوری‌های شخصیت بصورت انواع تست‌ها در اختیار افراد قرار می‌گیرند که تست neo ازدواج نیز یکی از این تست‌ها است. تاکنون تمامی‌این تست‌ها توسط محققان و روانشناسان مورد انتقاد قرار گرفته‌اند؛ اما تست نئو جزء آن دسته از تست‌هایی بوده که توانسته ویژگی‌های اصلی شخصیت انسان را به راحتی توصیف کند. در این مقاله تلاش می‌کنیم تا تست نئو برای ازدواج را برای شما شرح دهیم.

درباره تاریخچه تست نئو چه می‌دانید؟

آنچه درباره تاریخچه تست نئو موجود است، نشان می‌دهد که برای نخستین بار در دهه ۷۰ میلادی دکتر رابرت مک کری و دکتر پاول کاستا تغییرات مربوط به سن را در شخصیت هر فرد مورد بررسی قرار دادند. آنها به این نتیجه رسیدند که شخصیت مختلف هر فرد، به ویژگی‌های اصلی برونگرایی  و عصبیت او باز می‌گردد. در پی آن دریافتند که ویژگی سوم یعنی تجربه نیز در کنار این دو قرار خواهد گرفت. بر این اساس آنها توانستند پرسشنامه تست نئو اولیه را تهیه کنند. پس از گذشته مدتی دریافتند که وجدانی بودن و توافق پذیری نیز دو عامل مهم دیگر در تعریف شخصیت انسان هستند. به این ترتیب توانستند به معرفی رسمی‌تست نئو پنجگانه اقدام کنند. در سال ۱۳۷۸ نیز پرسشنامه تست نئو با عنوان پرسشنامه NEO-PI-R توسط دکتر حق شناس، برای ایرانیان هنجاریابی شد.

ساختار تست نئو چگونه است؟

مطابق با آنچه گفته شد تست روانشناسی نئو پنج ویژگی اصلی شخصیتی فرد را شناسایی می‌کند. می‌توانیم بگوییم که توافق پذیری، درونگرایی و برونگرایی، مسئولیت پذیری، ثبات هیجانی اشتیاق به تجربه‌های نو، تست روانشناسی نئو در ازدواج را تشکیل می‌دهند. شایان ذکر است که هرکدام از این پنج ویژگی دارایی ۶ قسمت خواهد بود و در کل تست نئو قبل از ازدواج ۳۰ ویژگی درونی از شخصیت افراد را مشخص می‌کند.

کاربرهای تست آنلاین نئو

آزمون آنلاین نئو کاربردهای فراوانی دارد اما در دو جنبه اصلی روانشناسی در خصوص ازدواج و زندگی مشترک و منابع انسانی در شرکت‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. تست نئو در روانشناسی جنبه‌های دقیقی از شخصیت شما را در اختیار روان درمانگرها قرار خواهد داد و در منابع انسانی شرکت‌ها نیز به عنوان پرکاربردترین آزمون استخدام مورد توجه قرار گرفته است.

سوالات تست نئو ازدواج

برای تست نئو قبل از ازدواج دو فرم با عنوان پرسشنامه تست نئو پیش از ازدواج طراحی شده است. تعداد کل سوال‌های موجود در این دو فرم ۲۴۰ سوال بوده که یکی توسط فرد و دیگری توسط یک ناظر پاسخ داده خواهند شد. میانگین زمان تخمین برای تست خودشناسی نئو نیز در حدود یک ساعت خواهد بود.

با تست نئو آنلاین چه چیزی را می‌سنجیم؟

همانطور که پیش از این اشاره شد، پرسشنامه تست نئو ازدواج ابعاد مختلف شخصیتی فرد که ۵ عامل اصلی نامبرده هستند، بررسی می‌شود. در ادامه بصورتی روان هر کدام از این ویژگی‌ها و زیرمجموعه آنها توضیح داده خواهد شد.

تفسیر تست نئو برای ازدواج و زندگی مشترک چگونه است؟

Neuroticism یا عصبیت

ثبات عاطفی و مقایسه سازگاری فرد یکی از ابعاد گسترده شخصیت است که تحت عنوان عصبیت یا روان آزردگی شناخته می‌شود. تمامی ‌احساسات منفی از جمله ترس، برانگختگی و خشم مبنای اصلی این شاخص را تشکیل می‌دهند. چنانچه زوجی که تست قبل از ازدواج نئو را انجام می‌دهند نمره بالایی در این زمینه به دست آورند، احتمال می‌رود که دارای باورهای غیر منطقی باشند؛ بنابراین این دو قدرت کمتری در کنترل شرایط زندگی دارند و در سازگاری با دیگران و گذر از شرایط استرس‌زای زندگی ضعف بیشتری را از خود نشان می‌دهند.

 افسردگی، هوشیاری نسبت به شخصیت خود، تکانشی بودن، اضطراب، استرس، خشم و کینه ۶ مولفه اصلی ویژگی عصبیت در فرد هستند.

Anxiety یا اضطراب

مستعد نگرانی، وحشت زدگی، پرتنش بودن و ترسیدن از ویژگی‌های اضطرابی افراد هستند. چنانچه زوجین نمره بالایی در این مولفه بگیرند برای ترس‌های اختصاصی و اضطراب فراگیر هستند. در مقابل اگر زوجی که در تست نئو قبل از ازدواج شرکت کردند نمره پایینی از این قسمت تست بگیرند، دارای روحیه‌ای آرام هستند؛ بنابراین ستیزه‌جویی در این افراد کمتر دیده می‌شود.

Angry hstility یا خشم و کینه

احساس‌های درماندگی و ناکامی‌ از طریق ویژگی خشم و کینه توزی در فردی که تست نئو را انجام می‌دهد، اندازه گیری می‌شود. جالب است بدانید که میزان آمادگی برای خشمگین شدن به صورت آشکار و یا نهفته در این مقیاس به راحتی اندازه گیری خواهد شد. سطح نمره‌ای که فرد در شاخص توافق پذیری تست نئو به دست آورده است، نشان می‌دهد که میزان بروز خشم در او چقدر خواهد بود. اگر که یکی از زوجین نمره بالایی در این قسمت بگیرد، فردی ناموفق در کنترل خشم و کینه توزی خود خواهد بود. در مقابل اگر نمره پایین دریافت کند، در برابر خشمگین شدن بسیار آرام است و در واقع یک فرد راحت طلب و به دور از خشم خواهد بود.

افسردگی

زمانی که زن یا مرد نمره بالایی را در قسمت بررسی افسردگی کسب کند، مستعد احساس ناامیدی، تنهایی، غم و گناه است که به راحتی در برابر مسائل زندگی سرخورده و ناامید می‌شود. شایان ذکر است که اگر فرد کمابیش چنین هیجانی را تجربه کند نمره پایین را دریافت می‌کند؛ اما او لزوماً سرخوش و سرزنده نخواهد بود.

هوشیاری نسبت به شخصیت فردی

ارکان اصلی این ویژگی حالت‌هایی همچون خجالت، شرم و دستپاچگی است. معمولاً افراد هوشیار نسبت به شخصیت خود، افرادی هستند که در موقعیتهای اجتماعی راحت نبوده یا احساس حقارت می‌کنند. بطور عامیانه این افراد را افراد خجالتی می‌نامند. در آزمون نئو برای ازدواج نمره‌های کمتر نشان از مهارت‌های اجتماعی یا بهتر بودن فرد است.

تکانشی بودن

اگر زن یا مرد نتواند نمره بالایی در تست شخصیت شناسی ازدواج نئو به دست آورد از لحاظ شتاب زدگی یا تکانشی بودن فردی ناتوان در کشش‌ها و هوس‌ها خواهد بود. معمولاً این افراد میزان مقاومت در برابر هوس‌ها، آرزوها و امیال را آسان می‌دانند؛ بنابراین میزان بالاتری از ناکامی ‌در زندگی را تجربه می‌کنند.

آسیب پذیری

دریافت نمره بالا در این مقیاس نشان می‌دهد که زوجین در سازش با چالش‌ها و مشکلات روزمره زندگی ناتوان هستند. به این ترتیب در موقعیت‌های استرس زا احساس ناامیدی و پریشانی می‌کنند و برای فرار از این احساس به دیگران متوسل می‌شوند. افرادی که نمره پایین از این مقیاس دریافت می‌کنند، توانمند هستند تا در موقعیت‌های استرس زا به راحتی خود را کنترل کنند.

برون گرایی

همانگونه که در تست شخصیت شناسی MBTI گفته شد افراد برون گرا افرادی اجتماعی هستند که تمایل دارند بیشتر در اجتماعات قرار بگیرند. همچنین افرادی هستند که در کار و حرف به طور قاطع و فعال عمل می‌کنند. از هیجان و تحریک‌های زندگی لذت می‌برند و به موفقیت خود در آینده امیدوار هستند. در مقابل آن‌ها افراد درونگرا تعریفی کاملا متضاد دارند. آنها محافظه کار هستند اما به هیچ وجه اهل تنبلی و یا دوری از دوست نیستند. شش مولفه ای که یاس برون گرایی قرار می‌گیرند به ترتیب جمع گرایی، فعال بودن، جان‌های مثبت، هیجان خواهی، صمیمیت است.

گرم بودن یا صمیمیت

افرادی که دارای این ویژگی هستند در ارتباط‌های خود دوستانه تر با دیگران برخورد می‌کند؛ بنابراین در تست روانشناسی ازدواج نئو نمره بالاتری را به دست می‌آورند. افرادی که در روابط اجتماعی خود محافظه کار و رسمی‌هستند با انجام این تست نمره‌های پایین تر را دریافت خواهند کرد.

معاشرتی بودن یا جمع گرایی

نمره پایین در این مقیاس برای فردی است که از همکاری‌های اجتماعی اجتناب می‌کند. آن دسته از افرادی که جمع گرا هستند نمرات بالاتری را دریافت کرده و نشان می‌دهد که از بودن با دیگران احساس شادمانی می‌کنند.

ابراز وجود و قاطعیت

توانایی ابراز وجود و قاطعیت در روانشناسی با نام Assertivenes شناخته می‌شود در تست neo ازدواج، نمرات بالای آن نشانه قدرت و جرات فرد و نمرات پایین نشانه قرار گرفتن فرد در حاشیه زندگی و اجتماع است.

فعال بودن یا Activity

اگر زن یا مرد نمره بالایی در این قسمت دریافت کند نشان می‌دهد که فردی پر انرژی و فعال است که از زندگی‌های پر تحرک لذت می‌برد و اگر نمره پایین دریافت کنند نشانه کم تحرکی او نخواهد بود. بلکه نشان می‌دهد که او در فعالیت‌های خود بسیار راحت عمل می‌کند و ترجیح می‌دهد اوقات فراغت بیشتری را با خودش سپری کند.

هیجان خواهی

 نمره بالا فردی با هیجان و تحرک، رنگ‌های روشن و محیط‌های شلوغ را نشان می‌دهد و نمرات پایین دقیقاً متضاد این ویژگی‌ها را بیان می‌کند.

هیجان‌های مثبت

احساساتی مانند عشق و هیجان، شادی و لذت در این قسمت سنجیده می‌شود. آن دسته از افرادی که به راحتی می‌خندند و روحیه ای خوشبین و شاد دارند نمره بالایی می‌گیرند. اگر فرد نمره پایین را دریافت کند نشان می‌دهد ظاهری آرام دارد و شادی کمتری را به مراتب از خود بروز می‌دهد.

گشودگی به تجربه

انسان‌های تجربه پذیر در تست ازدواج نئو نمره بیشتری را کسب می‌کنند. آنها افرادی تجربه پذیر هستند که برای به دست آوردن تجارب دنیای پیرامون و درونی خود کنجکاوی می‌کنند. همیشه دوست دارند از نظریه‌های جدید و ارزش‌های غیر متعارف لذت ببرند؛ بنابراین نسبت به اطرافیانشان احساسات مثبت و منفی فراوانی را بروز می‌دهند. کسانی که نمرات پایین دریافت میکنند در رفتار متعارف و در ظاهر محافظه کار هستند. معمولاً پاسخ‌های هیجانی نسبت به پیش آمد‌ها را آرام و نهفته بیان می‌کنند. شش مولفه اصلی این مقیاس زیبایی شناسی، اقدامات، خیال پردازی، احساسات، ارزش‌ها دیدگاه‌ها هستند.

زیبایی شناسی

این افراد به درک عمیق تری از زیبایی و هنر علاقه دارند که نمرات بالاتر را دریافت می‌کنند. خواندن شعر و گوش دادن به موسیقی برای آنها جذاب است ولی ضرورتا در زمره هنرمندان قرار نمی‌گیرند. کسانی که نمرات پایین دریافت می‌کنند معمولاً علاقه‌ای به هنر و زیبایی ندارند.

اقدامات

فعالیت‌های مختلف، خوردن غذاهای غیرمعمول و رفتن به محل‌های جدید از جمله کارهایی هستند که با گشودگی در رفتار هم به صورت علاقه‌مند نمایان می‌شوند. نمره بالا نشان می‌دهد که زن یا مرد تنوع را در امور معمولی زندگی ترجیح می‌دهد. در حالیکه کسانی که نمرات پایین دریافت می‌کنند نسبت به آنها در برابر تغییرات مقاوم تر هستند.

خیال پردازی

داشتن یک زندگی تخیلی بیانگر افرادی با نمرات بالا است. آنها در یک دنیای درونی بسیار فعال هستند. در مقابلشان گروهی قرار می‌گیرند که معمولاً افکار و ذهنیت‌شان را کنترل نمایند.

احساسات

نمرات بالاتر این مقیاس نشان می‌دهد که فرد علاقه بیشتری به موقعیت‌های هیجانی و تجربه‌های عمیق دارد. نمرات پایین تر عواطف یکنواخت و هسته‌ای فرد را نشان داده که به موقعیت‌ها و احساسات هیجانی در زندگی اهمیت چندانی نمی‌دهد.

ارزش‌ها

 بازبینی ارزشهای مذهبی، اجتماعی و سیاسی افراد نسبت به موضوعاتی مانند قدرت و رسوم‌های اجتماعی در این قسمت گشودگی ارزش‌ها قرار می‌گیرند.

دیدگاه‌ها

این جنبه‌های گشودگی تجربه و کنجکاوی‌های روشنفکرانه ای است که فرد تنها به آنها توجه می‌کند. اگر فرد دیدگاه‌ها و محرک‌های ذهنی را دوست داشته باشد نمره بالاتر را دریافت خواهد کرد و اگر نمره پایین را دریافت کنند نشان می‌دهد که کنجکاوی محدودی دارد.

توافق پذیری

این شاخص مانند برون گرایی و گرایش‌های فردی است. نشان می‌دهد فرد با دیگران احساس همدردی دارد و از کمک کردن به آنها لذت می‌برد. در مقابل دوست دارد که دیگران نیز با او چنین رابطه‌ای داشته باشند. شخصی که مخالف است شخصیت خود محور دارد که نسبت به نیت و قصد دیگران مشکوک است.

 این شاخص جنبه‌های مثبت سلامت روانی و اجتماعی فرد را نیز در بر گیرد. معمولاً افراد مخالف، محبوبیت کمتری نسبت به افراد موافق در این شاخص دارند. در هر دو حالت دفاع از حقوق فردی در اولویت قرار دارد؛ بنابراین می‌توان گفت که داشتن ویژگی موافق بودن و برتری در این دو صحنه گاهی می‌توانند یک حسن و یا فضیلت باشد.

 جالب است هیچکدام از این دو شخصیت منزلت اجتماعی برتری ندارند و نمی‌توانیم بگوییم سلامت روانی کدام یک در مرحله بهتری قرار دارد. کسی که نمره پایینی در این شاخص دریافت کند، دارای ویژگی‌های اختلال شخصیت از جمله غیر اجتماعی و پارانوئید بودن است که در مقابل آن شخصیت‌های وابسته با نمرات بالا قرار می‌گیرند. مولفه‌های اصلی این مقیاس روراستی، تبعیت، نوع دوستی، اعتماد، تواضع با دیگران و دل رحم بودن است‌.

روراست بودن

 در آزمون نئو برای ازدواج افراد بی ریا و صاف و ساده که از نظر اجتماعی ناپخته هستند نمره بالاتر از کسانی که زیرک هستند را دریافت می‌کند.

تبعیت

 شخصی که بتواند پرخاشگری خود را به خوبی کنترل کند و از خطاهای دیگران بگذرد نمره بالا در این مقیاس را دریافت می‌کند. این شخص معمولاً، متعادل و مطیع است. فرد دارای نمره پایین، معمولاً رقابت جو و پرخاشگر است که در صورت لزوم ناراحتی خود را ابراز می‌کند.

نوع دوستی

 کسی که نمره بالا دارد به دیگران اهمیت می‌دهند و توجه بیشتری به آنها دارند. افراد دارای نمره پایین مقداری خود محور هستند که سعی می‌کنند در مسائل دیگران شرکت نکنند.

اعتماد

افراد دارای نمره بالا باور دارند اطرافیانشان افرادی درستکار و خوش بین هستند و نسبت به کاری که انجام می‌دهند، حسن نیت دارند بنابراین به آنها اعتماد می‌کنند. افراد با نمره پایین نسبت به دیگران بد گمان و بدبین هستند و آن‌ها را خطرناک می‌دانند.

تواضع با دیگران

این افراد معمولاً خود را نادیده می‌گیرند و کمبود اعتماد به نفس دارند , در این مرحله نمره‌های بالا را دریافت می‌کنند. در برابر آنها افرادی هستند جنبه‌های بیمارگونه در شخصیتشان دیده می‌شود و نمره پایین را به دست می‌آورند.

دل رحم بودن

 همچنین کسانی که احساس همدلی و توجه با دیگران دارند نمره بالا در دل رحم بودن را کسب می‌کنند آنهایی که سرسخت هستند و رحم و شفقت کمتری در وجودشان میبینیم نمرات پایین تر را به دست می‌آورند.

وجدانی بودن

 فردی که با وجدان است دارای خواسته‌های قوی و هدف است. برخی از افراد تمایل به موفقیت را از ویژگی‌های این شاخص می‌دانند. اگر جنبه‌های مثبت این شاخص را در نظر بگیریم، کسانی که دارای نمرات بالا هستند در زمینه‌های دانشگاهی و حرفه‌ای موفق تر بوده و اگر جنبه‌های منفی را در نظر بگیریم ویژگی‌هایی همچون وسواسی بودن و ایرادگیری در وجود آنها به چشم می‌خورد. آنها افرادی دقیق، وقت شناس، قابل اعتماد و وسواسی هستند. افراد با نمره پایین کسانی هستند که دقت کافی برای انجام امور خود ندارند و برای رسیدن به هدفشان پیگیر و مصر دیده نمی‌شوند.

شایستگی

 نمره بالا در شایستگی نشان دهنده قابلیت فرد در ارزیابی شرایط زندگی و آمادگی او است و نمره پایین نشان می‌دهد نسبت به توانایی‌ها و احساساتش بی عقیده است. این ویژگی ارتباط بیشتری با اتکا به خود و عزت نفس فرد دارد.

 کسانی که نمره بالا دریافت می‌کنند، افرادی مرتب و آراسته هستند که سازماندهی خاصی در رفتار آنها دیده می‌شود. افراد با نمره پایین توانایی سازماندهی ندارند. آنها در نوشتن برنامه مشخص و یا طولانی مدت عاجز هستند. کسانی که دارای اختلال وسواس هستند در صدر این اشخاص قرار می‌گیرند.

تلاش برای رسیدن به موفقیت

 کسانی که تلاش زیادی برای رسیدن به موفقیت دارند بالاترین نمره را در تست روانشناسی ازدواج نئو می‌گیرند. آنها معمولاً افرادی پرتلاش و سالم هستند که اهداف مشخصی را در زندگی خود تعیین کرده اند. کسانی که اعتیاد به انجام کار خود دارند در این گروه می‌گیرند. افرادی که نمره پایین دریافت می‌کنند هم معمولاً در جبهه مخالف آنها هستند.

وظیفه شناسی

اگر فرد در انجام کارهای خودش وجدان فردی داشته باشد آن را در قسمت وظیفه شناسی تست نئو برای ازدواج بررسی می‌کنند. کسانی که در این مرحله نمرات بالا دریافت می‌کنند آنهایی هستند که به اصول اخلاقی پایبندند و تمامی‌تعهدات اخلاقی ایشان به درستی صورت می‌گیرد. کسانی که نمرات پایین در نتیجه تست نئو دریافت می‌کنند تا حدودی بی ثبات و غیر مسئول هستند.

انعطاف‌پذیری و احتیاط در تصمیم گیری

 افراد دارای نمرات بالا، قاطع و تامل کننده هستند. افراد دارای نمره پایین دستپاچه و عجول هستند که بدون تعامل عمل می‌کنند. اگر با دیدی خوشبینانه به آنها نگاه کنیم افرادی خودجوش هستند که توانایی تصمیم گیری سرعتی در مواقع ضروری را دارند.

خودکنترلی

 کسی که نمره بالا دریافت می‌کند توانایی این را دارد که برای ادامه انجام کار محرک‌های درونی و بیرونی را برای خود تعریف کند. کسی که نمره پایین در این قسمت از آزمون نئو برای ازدواج کسب می‌کند، معمولا به آسانی ناامید می‌شود و در نتیجه پس از آن از انجام کار سر باز می‌زند. کسی که نظم درونی کمتری دارد با هر اتفاق تکانشی به سرعت سردرگم می‌‌شود. دو نشانه ضعف در خود کنترلی، نظم درونی کم و شتابزدگی زیاد است.

چرا باید از تست نئو پیش از ازدواج استفاده کرد؟

به دلیل اینکه بنیادی‌ترین و مهم ترین رابطه انسانی در زندگی، ازدواج است؛ افراد سعی می‌‌کنند که برای داشتن زندگی سالم و خانواده‌ای آرام پیش از شروع زندگی زناشویی تمامی‌کاستی‌های موجود در مسیر را شناسایی کنند. با پیشرفتی که در علم روانشناسی و در مبحث ازدواج پدید آمده است، مشخص شده که یک پیوند میان شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی دو طرف وجود دارد. این ویژگی‌های شخصیتی نخستین شناخت عاطفی افراد هستند که می‌توانند موفقیت و چالش‌های پیش روی زندگی مشترک را پیش بینی کنند.

استفاده از تست نئو پیش از ازدواج کمک می‌‌کند تا دو طرف به شناختی از ویژگی‌های شخصیتی فردی خود و همسرشان دست یابند؛ بنابراین به راحتی می‌توانند در برابر چالش‌های پیش بینی نشده زندگی به کمک یکدیگر و افراد متخصص در زمینه روانشناسی ازدواج، یک برنامه ریزی برای مدیریت آن‌ها تنظیم کنند.

پرسش و پاسخ

NEO PI-R ، اندازه گیری استاندارد پرسشنامه مدل پنج عاملی (FFM) ، ارزیابی سیستماتیک سبک‌های احساسی ، بین فردی ، تجربی ، نگرشی و انگیزشی را همراه با توصیفی دقیق از شخصیت فرد بیان می‌کند.

NEO-FFI-3 یک نسخه 60 سوالی از NEO-PI-3 است که اندازه گیری سریع ، قابل اعتماد و دقیق پنج حوزه شخصیت یعنی روان رنجوری ، برون گرایی ، باز بودن ، پذیرفتن و وظیفه شناسی را ارائه می‌دهد.

بله. در دسترس بودن یک فرم اعتبارسنجی معتبر 4 بعدی ، یک رسانه موثر و قانع کننده برای زوج‌ها در بیان انتظارات از یکدیگر را فراهم می‌کند و تجزیه و تحلیل متقابل FFM می‌تواند بینشی بالینی را در مورد نیروهای انگیزشی که ممکن است درگیری و نارضایتی را برای زوج ایجاد کند، ارائه دهد.

این یک روش ساده و ساده برای درک زبان برای توصیف انگیزه‌ها و تعارض‌ها فراهم می‌کند که زوجین می‌توانند به راحتی درک کرده و از آن استفاده کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *