آیا تا به حال باعث شده بخواهید کسب و کار خود را راه اندازی کنید ولی تخصص مورد نیاز را نداشته باشید؟
به نظر شما داشتن مدرک تحصیلی مهم تر است یا داشتن مهارت؟
آیا با مهارت های پولسازی که میتوانند شمارا به رویاهایتان برسانند، آشنا هستید؟
در این مقاله با ما همراه باشید، قرار است به معرفی مهارت هایی بپردازیم که میتوانند برای شما پولساز باشند. همان طور که میدانید امروزه رشد و گسترش اینترنت به توسعه مهارت های بسیار زیادی کمک کرده است. مهارت هایی که هیچ نیازی به مدرک دانشگاهی ندارند و شما میتوانید به راحتی و از طریق اینترنت به صورت رایگان و یا پرداخت مبلغ کم، این مهارت ها را یاد بگیرید و به آن به چشم توسعه برند شخصی و یا منبع درامد نگاه کنید. مهارت های نام برده شده میتواند درهای اشتغال را به روی شما باز کند و در شروع بیزینس شخصیتان به شما کمک کند.در ادامه به معرفی این تخصص های پولساز میپردازیم:
۱.برنامه نویسی
برنامه نویسی جز مهارتهای پولسازی است که میتوانید به صورت خودآموز و بدون نیاز به مدرک یاد بگیرید، اما توصیه ما به شما این است که در اول راه با شرکت در دوره های برنامه نویسی و یا خرید دورههای آنلاین به یادگیری خود سرعت ببخشید و در ادامه با کمک منابع موجود در اینترنت ، مهارت خود را ارتقا دهید. اینترنت پر از منابع گوناگون برای یادگیری برنامه نویسی است. اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید، میتوانید از پلتفرم های زیر برای یادگیری زبان های برنامه نویسی کمک بگیرید:
lynda.co ,YouTube ,Khan academy
راحتترین زبانهای برنامه نویسی برای شروع پایتون و جاوا اسکریپت هستند.
۲.توسعه دهنده وب
وقتی درباره توسعه دهنگان وب صحبت میکنیم، شاید اشتباها فکر کنید منظور فقط توسعه یک وبسایت است. درصورتی که توسعه دهندگان وب وظایف مختلفی مثل نوشتن، تست کردن،دیباگ کردن کدها، تجزیه و تحلیل داده ها، طراحی ، پیاده سازی و نگهداری از وبسایت را نیز برعهده دارند.
۳.توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
با رشد چشمگیر تکنولوژی و افزایش روزافزون استفاده از گوشی موبایل،کمپانی ها نیاز شدیدی به استخدام توسعه دهندگان اپلیکیشن پیدا کردند.این مهارت وابسته به دو مهارت قبلی است، اما خودش به خودی خود تبدیل به یک بازار مستقل شده است.
سیستم عامل های مختلفی مثل آی او اس، اندروید، بلک بری و… وجود دارند و هرکدام نیازمند مهارتهای متفاوت و درنتیجه توسعه دهندگان متفاوت هستند .بدون شک اگر وارد این حوزه شوید از پتانسیل های نامحدود این حوزه شگفت زده خواهید شد.
۴.بازاریابی دیجیتال
امروزه به کمک فضای مجازی و رسانه های اجتماعی میتوانید خیلی راحتتر از گذشته کسب و کار خود را شروع کنید و محصولات و خدمات خود را به مخاطبان نشان دهید.
۵.طراح گرافیک
طراحان در دنیای مدرن به جای استفاده از قلم و کاغذ، از اپلیکیشنهای مختلفی برای پیاده کردن ایده های خود کمک میگیرند.
به عنوان یک طراح، اپلیکیشن های مختلفی مثل :
Photoshop, Illustrator, InDesign, CorelDraw
به شما کمک میکنند مهارت های خود را ارتقا دهید و درآمد خوبی کسب کنید.
۶.سرمایه گذاری روی بازار املاک
برای حرفهای شدن در نقد و بررسی بازارهای سرمایه گذاری املاک، نیاز به مدرک خاصی ندارید، بلکه میتوانید با کمک اینترنت و افراد متخصص آموزشهای لازم را یاد بگیرید و وارد دنیای هیجان انگیز بازارهای سرمایهگذاری شوید.
۷.بازارهای مالی
برای ورود به بازارهای مالی نیاز به سرمایه اولیه دارید و نباید بدون یادگیری وارد این حوزه شوید. علاوه بر سرمایه، مهارت بالایی نیاز است که بتوانید بازارهای مالی را آنالیز و بررسی کنید و تحلیل و پیشبینی های درست داشته باشید و در زمان مناسب به خرید و فروش بپردازید. مهارت تحلیل و دنبال کردن اخبار سیاسی در این حوزه بسیار مهم است.
۸.بازی های ویدیویی و استریم کردن
اگر علاقه زیادی به بازی های ویدیویی دارید و زمان زیادی صرف آن میکنید، استریم کردن و یا تست کردن بازی های ویدیویی شغل رویایی شما است.با زیاد بازی کردن ، به صورت غیرارادی مهارت شما در تحلیل انواع بازی ها بالا میرود. برای تبدیل شدن به یک تستر بازی علاوه بر تحلیل بازی، باید افکت های گرافیکی، شخصیت های بازی، خط داستان بازی و… را بررسی کنید.
۹.نوشتن
نوشتن جز مهارتهای پول ساز است. اگر استعداد نوشتن دارید، میتوانید رمان یا نمایشنامه بنویسید. روزنامه نگاری و مقاله نویسی نیز جز شغل های مناسب برای شماست.در جهان افراد زیادی از جمله جی کی رولینگ و شکسپیر با نوشته های خود به شهرت و ثروت فراوانی رسیدند.
۱۰.تصویر برداری و فیلم برداری
شاید در نگاه اول فیلم برداری و تصویر برداری خیلی راحت به نظر برسد و حتی با گوشی قابل انجام باشد، اما تصویربرداری و فیلم برداری به مجموعه مهارت هایی مثل ادیت، اطلاعات کافی درمورد وسایل جانبی، نورپردازی و… نیز نیاز دارد.
برای ادیت کردن ویدیوها میتوانید از نرم افزارهای
Adobe Premier, After Effects کمک بگیرید و برای یادگیری دیگرمهارت ها از پلتفرم هایی مثل یوتیوب استفاده کنید.
۱۱.شبکه های مجازی
دیده شدن روی شبکه های مجازی نیازمند مهارت تولید محتوای جدید و توسعه ایده های نو و مختلف است.این مهارت جز دسته مهارت های در حال رشد است که روز به روز نیاز به یادگیری آن بیشتر احساس میشود.افراد جامعه از شبکه های مجازی به عنوان راهی برای ارتباط استفاده میکنند و خیلی از شرکت ها به افرادی نیاز دارند که به مهارت مدیریت محتوا در شبکه های مجازی تسلط داشته باشند. مدیریت درست شبکه های مجازی باعث بالاتر رفتن نرخ تعاملات بین مخاطبین و در نتیجه باعث بیشتر دیده شدن شرکت میشود.
۱۲.تحقیق و جستجو در اینترنت
تا حالا شده ساعت ها در اینترنت دنبال چیزی بگردید و اما مطلب مرتبط پیدا نکنید؟
هرکدام از ما روزانه حداقل ۲ساعت در اینترنت صرف سرچ کردن موضوعات مختلف میکنیم، اما افراد کمی هستند که میتوانند اطلاعاتی را در اعماق مخفی اینترنت پیدا کنند.این مهارت بسیار ارزشمند است و اجازه میدهد اطلاعات شما نسبت به دیگران بالاتر رفته و در کسب و کار خود موفقتر از رقبا باشید.
۱۳.پادکست و رسانه های جایگزین
چه کسی فکرش را میکرد با ساخت ویدیو و یا ضبط صدا، بتوان پول دراورد؟
تا چندسال گذشته فقط رادیو و تلویزیون بودند که از این راه درآمد کسب میکردند، اما امروزه با تغییر شکل و توسعه شبکه های مجازی و پدید آمدن رسانه های جایگزین، رسیدن به درآمد از این راه برای همه تنها با یک گوشی امکان پذیر شده است .میزان درآمد شما در پادکست رابطه مستقیمی با تعداد شنوندگان و بینندگان شما دارد. پس محتوای با کیفیت و خلاق تولید کنید، تعداد مخاطبین خود را بالا ببرید و به درامد بالاتری برسید.
لازم به ذکر است رسیدن به درآمد از این راه به صبر و تلاش فراوان و تداوم نیاز دارد.
۱۴.هنر تعمیر(کامپیوتر،ماشین، وسایل خانه)
گاهی اوقات وسایلمان خراب میشود و به خاطر قیمت بالا، خرید دوباره آن بسیار سخت است و بهترین راه، تعمیر آن وسیله است.پس ما به افراد متخصص در زمینه تعمیرات نیاز داریم.این مهارت بسیار متنوع است.شما میتوانید تعمیرات ماشین، کامپیوتر، لوازم خانگی و… را یاد بگیرید و به درآمد برسید. میزان درآمد شما بستگی به تعداد وسیلهای که در روز تعمیر میکنید، دارد.
۱۵.نجاری و تزئینات
شما میتوانید با یادگیری مهارت نجاری، کسب و کار خود را در این رشته شروع کنید .صنعت نجاری از آنچه فکر میکنید، بزرگتر است. امروزه برای اینکه یک نجار خوب باشید و کسب و کار شناخته شدهای داشته باشید، فقط مهارت نجاری کافی نیست و در کنار این مهارت شما به مهارت های مکمل دیگری مثل طراحی مفهومی، طراحی با کامپیوتر، اگاهی نسبت به مفهوم حس تعلق و… نیاز دارید.
۱۶.طراح مد،خیاطی
طراحی مد، مهارتی نزدیک به خیاطی و دوخت است که طراح میتواند به طرح های خود جان ببخشد.خلاقیت، زیبایی در عین راحتی، متفاوت فکر کردن، از خصوصیات یک طراح خوب است. طراحان نوپا با برندهای شناخته شده همکاری میکنند و کم کم در این صنعت برای خود جایی باز میکنند. طراحان میتوانند اسم خود را برای اسم برندشان استفاده کنند.
خیلی از طراحان مد محصولات خود را به کمک شبکه های مجازی به مخاطبان معرفی و میفروشند. شبکه های مجازی راحتترین، سریعترین و کم هزینهترین راه برای پیدا کردن مشتری است.طراحی مد فقط به طراحی لباس ختم نمیشود و ساخت اکسسوری ها و… را نیز در برمیگیرد.
۱۷.کشاورزی و باغبانی
کشاورزی جز مهارتهای ضروری بقا است. با یادگیری این مهارت، نه تنها به درامد میرسید، بلکه میتوانید از سبزیجات و میوه هایی که پروسه ی رشد آنها را میدانید، استفاده شخصی کنید.
دولت مالزی کمک های مالی برای کشاورزان جوان که میخواهند کسب و کار کشاوری راه بیندازند، در نظر گرفته است.این کمک ها شامل زمین، وسایل و تجهیزات، بذر و… میباشد. همچنین در این کشور برای تشویق مردم به کشاورزی، تسهیلات و امکاناتی برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.کشاورزی شهری هم در مالزی بسیار مورد استقبال است.کشاوزی شهری به کشاورزی میگویند که در محیط شهری اتفاق می افتد و شما در خانه خود با توجه به امکاناتی که دارید، محصولات مورد نیاز خود را میکارید و استفاده میکنید.
۱۸.عکاسی
عکاسی مهارتی رایج بین مردم است. هرچند عکاسی با گوشی هوشمند شما را به یک عکاس حرفهای تبدیل نمیکند و بیشتر عکاسان حرفه ای از دوربین های DSLR(تک لنزی بازتابی) استفاده میکنند. برای ارتقای مهارت عکاسی تمرین بسیاری لازم است و درکنار عکاسی باید مهارت های تکمیلی مثل فتوشاپ و کار با دیگر نرمافزارهای ادیت را یاد بگیرید. عکاس ها برای عکاسی در عروسی ها، مراسم های خصوصی، گردهمایی های عمومی و… استخدام میشوند .شما به عنوان عکاس میتوانید عکس های خود را روی سایت های مختلف بفروشید.
۱۹.زبان و ترجمه
اگر به زبان دیگری به جز زبان مادری خود تسلط دارید، ترجمه و ادیت متن مناسب شما است.
وارد شدن به این رشته راحت نیست و باید زمان زیادی راصرف یادگیری زبان بدن ، میمیک صورت و … کنید. اما اگر وارد این رشته شوید و واقعا در این رشته خوب باشید ، میتوانید با بازی در فیلم ها، تبلیغات و… به درآمد و شهرت بسیار خوبی برسید.